Thursday, 28 March, 2024

Τέμπη: Θρίλερ με τις δύο σορούς αγνώστων στοιχείων

Από τις 55 σορούς που έχουν ταυτοποιηθεί έχουν παραδοθεί οι 51 ενώ έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους από τις οικογένειές τους των άλλων 4.

Στην ταυτοποίηση των δύο σορών που παραμένουν αγνώστων στοιχείων επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την ολοκλήρωση της μακάβριας λίστας των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η μία σορός ανήκει σε γυναίκα και η δεύτερη σε άνδρα.

Την ίδια ώρα μια οικογένεια έχει δηλώσει ότι στο μοιραίο τρένο επέβαινε η κόρη τους 23 ετών φοιτήτρια του ΑΠΘ και την αναζητά. Αν και έχει ληφθεί δείγμα DNA από συγγενή πρώτου βαθμού αυτό δεν έχει ταυτοποιηθεί με τη σορό της γυναίκας που παραμένει αγνώστων στοιχείων.

Οι δύο αγνοούμενοι

Για τον λόγο αυτό στη λίστα της ΕΛΑΣ αναφέρεται μια δηλωθείσα αγνοούμενη και μία σωρός γυναίκας αγνώστων στοιχείων

Όσον αφορά τον δεύτερο νεκρό που δεν έχει ταυτοποιηθεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αλλοδαπό.

Η Αστυνομία έχει καταφέρει να εντοπίσει συγγενικό του πρόσωπο στη χώρα καταγωγής του και γίνονται ενέργειες μέσω και της διπλωματικής οδού προκειμένου να σταλεί το συντομότερο δυνατό δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία η σορός του άτυχου άνδρα παραμένει αγνώστων στοιχείων και ο άνδρας ως αγνοούμενος που δεν έχει δηλωθεί.

Πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία εξέτασης βιολογικού υλικού που εντοπίστηκε από τον τόπο της τραγωδίας δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Ωστόσο οι πιθανότητες περιορίζονται όσο δεν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι, επιβάτες δηλαδή που να τους αναζητούν οι δικοί τους. Παράλληλα όπως λένε οι ίδιες πηγές, υπάρχει και η πιθανότητα κάποιος από τους αγνοούμενους που έχει δηλωθεί να μην καταστεί δυνατό να ταυτοποιηθεί μέσω DNA ή αυτό να γίνει με δυσκολία που απαιτεί χρόνο, λόγω των ακραίων συνθηκών της σύγκρουσης και της φωτιάς που ακολούθησε με συνέπεια η σορός σχεδόν να εξαϋλώθηκε.

Ο 33χρονος από το Μπαγκλαντές

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκε και ένας 33χρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές. Από αστυνομικές πηγές διευκρυνίζεται ότι η σορός του συγκεκριμένου άνδρα είχε ταυτοποιηθεί και περιλαμβάνεται στη λίστα των 55 νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για τον 33χρονο Μοχαμάντ-Εντρίζ Μία από το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος Θανάσης Χατζάκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείγμα DNA από τον 33χρονο ελήφθη από οδοντόβουρτσα που υπήρχε στο σπίτι του και ταυτοποιήθηκε με βιολογικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τον τόπο του δυστυχήματος. Κατά τον κ. Χατζάκο, ο Μοχαμάντ-Εντρίζ Μία εργαζόταν στην Ελλάδα ως μικροπωλητής και είχε κατέβει για τις ανάγκες της δουλειάς του στην Αθήνα. Την εξαφάνισή του είχε δηλώσει στις αστυνομικές αρχές ένας φίλος του (ομοεθνής), ο οποίος γνώριζε για το ταξίδι.

Η ενημέρωση από τον Τριαντόπουλο

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο έχουν επισήμως ταυτοποιηθεί 55 θύματα, για τα οποία έχουν εγκαίρως -και με την αρωγή ειδικών- ενημερωθεί οι οικογένειές του. Από τις 55 σορούς έχουν παραδοθεί 51 ενώ έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους από τις οικογένειές τους των άλλων 4.

Σύμφωνα και με τον κ. Τριαντόπουλο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται για 2 αγνοούμενους, όπως αναφέρεμα, εκ των οποίων 1 δηλωθείσα αγνοούμενη και ένας 1 αγνώστων -προς το παρόν- στοιχείων αγνοούμενος.

in.gr-photo πυροσβεστικό Σώμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου