Tuesday, 23 April, 2024

Τέμπη: Κακουργηματική δίωξη κατά του σταθμάρχη. Πήρε προθεσμία

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών ο σταθμάρχης, ο οποίος διώκεται πλέον σε βαθμό κακουργήματος

για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη.
Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, καθώς η ποινική δίωξη σε βάρος του αφορά σε ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.
Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης από τη Λάρισα, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί το Σάββατο και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος, ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης, που όπως είπε του αναλογεί, σημειώνοντας ωστόσο μέσω του δικηγόρου του ότι «από εκεί και πέρα οι αρχές δεν πρέπει να επικεντρώνονται στο δέντρο αλλά στο δάσος» των ευθυνών. «Υπάρχει συγκλίνουσα αμέλεια από διάφορους παράγοντες…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.
«Κοιτάζετε το δένδρο και όχι το δάσος» υποστηρίζει ο σταθμάρχης της Λάρισας μέσω του συνηγόρου του
Στο μεταξύ με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, εισαγγελέας παρίσταται στον τόπο της τραγωδίας στο πλαίσιο της σύνταξης αυτοψίας, από την Τροχαία της Λάρισας για τα ευρήματα του τραγικού συμβάντος. Η σύνταξη αυτοψίας θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για τη συνολική αξιολόγηση του πολύνεκρου δυστυχήματος.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου