Thursday, 28 March, 2024

Τέμπη: Παραμένουν αταυτοποίητοι 2 νεκροί. Σταθερά σε σοβαρή κατάσταση 7 επιβάτες

Αταυτοποίητοι είναι ακόμα οι 2 νεκροί από τους συνολικά 57 της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).

Την ίδια ώρα νοσοκομεία παραμένουν 28 άτομα που τραυματίστηκαν στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι 7 από τους επιβάτες του τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη δεν έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο και παραμένουν σε ΜΕΘ σε 4 νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Είναι πολυτραυματίες και πολυκαταγματίες, ενώ πολλοί υποφέρουν και από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων καπνού που εισέπνευσαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα εξιτήρια στους νοσηλευόμενους στις απλές κλινικές, ενώ αυτή τη στιγμή, παραμένουν για νοσηλεία 21 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: 4 στις ΜΕΘ και 9 στις κλινικές

-ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: 9 στις κλινικές και 1 στη ΜΕΘ (σταθεροποιείται παρ’ ότι είναι πολύ σοβαρά)

-ΑΧΕΠΑ: 2 νοσηλεύονται σε απλές κλινικές

-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΣΝ: 1 πολύ σοβαρά σε ΜΕΘ

-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 1 σε κλινική και 1 σε ΜΕΘ (υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης εγκαυμάτων)

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το newsit.gr, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί από τους 57. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου