Tuesday, 23 April, 2024

Τέμπη, Πρώτη συγκέντρωση για τον Σύλλογο Πληγέντων της τραγωδίας: “Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα”

Στο θέατρο “Αλέξης Μινωτής”, εντός του δημαρχείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/5) το απόγευμα

η πρώτη συγκέντρωση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την ημέρα που σταμάτησε ο χρόνος για 57 ψυχές, μετά τη μετωπική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Από τότε μέχρι και σήμερα λίγα πράγματα έχουν γίνει στο κομμάτι των ευθυνών, με τις οικογένειες των θυμάτων να τονίζουν ότι είναι αδιανόητο να μην έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος όσων ευθύνονται για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους.

Στο δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης ο Σύλλογος πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση, όπου το “παρών” έδωσαν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι στόχοι του σωματείου, καθώς έγινε ειδική μνεία στις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, ώστε να υπάρξει μια τρόπον τινά δικαίωση για τα τις 57 ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη.

Άπαντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να είναι μια γροθιά σε αυτόν τον αγώνα, για να μην επιτρέψουν να ξεχαστεί το δυστύχημα των Τεμπών. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού, επεσήμανε ότι “είμαστε η φωνή αυτών που δεν είναι πια στη ζωή. Δεν είμαι νομικός, είμαι μια μάνα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο ανακριτής με τους έχοντες τη μικρότερη ευθύνη και όχι με αυτούς που τέλεσαν κακουργήματα. Δεν ξέρουμε γιατί ο ανακριτής επέτρεψε την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος, ενώ δεν γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε το τεράστιο μανιτάρι φωτιάς, που έκαψε τα παιδιά μας”.

Από τη μεριά του ο δικηγόρος, Γιώργος Ηλιόπουλος, ξεκαθάρισε ότι η θα γίνουν πολλές ενέργειες από εδώ και στο εξής, καθώς θα κατατεθούν μηνύσεις σε βάρος όσων φέρουν ευθύνη για το δυστύχημα των Τεμπών. Επιπλέον, τα μέλη του Συλλόγου έκαναν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια αντίστοιχη συγκέντρωση, αυτή τη φορά στη Λάρισα, το προσεχές Σάββατο. Μάλιστα, τα βέλη των συγγενών των θυμάτων στράφηκαν κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, λόγω και της απόφασής του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές. Με αυτό το δεδομένο, οργανώνεται κινητοποίηση στις Σέρρες, όπου εκλέγεται βουλευτής ο Κώστας Καραμανλής.

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων, έγιναν πολλές ερωτήσεις από τους συγγενείς των θυμάτων, ώστε να οργανωθούν οι κινήσεις από εδώ και στο εξής… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου