Friday, 29 March, 2024

Τέμπη: Σήμερα η απόφαση για την άρση κράτησης του επιθεωρητή του ΟΣΕ

Σήμερα, Δευτέρα (24/4) αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών της Λάρισας για το αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης του επιθεωρητή του ΟΣΕ, που είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Να σημειωθεί ότι, η ομάδα υπεράσπισης του επιθεωρητή βάσισε το σκεπτικό της αίτησης στο γεγονός ότι βρίσκεται σε αργία, δεν είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό, καθώς και πως έχει καταθέσει και αίτηση συνταξιοδότησης από τον ΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο επιθεωρητής, ο οποίος είχε αρμοδιότητα να ορίζει τις βάρδιες των σταθμαρχών, είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 31 Μαρτίου, μετά από μία μαραθώνια απολογία στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Είχε απολογηθεί με υπόμνημα 100 σελίδων και σε αυτό, φέρεται να υποστηρίζει ότι εκείνος έβγαλε τις βάρδιες, ωστόσο δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι οι δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους, ούτε για την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Επιπλέον, είχε ισχυριστεί πως ο ρόλος του ήταν να προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την ευθύνη για την τελική έγκριση την έδινε ο διευθυντής κυκλοφορίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου