Friday, 19 April, 2024

Τέσσερις νεκροί από τον Γηρυόνη

Τέσσερις νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε πίσω του ο “Γηρυόνης” Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής

στο Αντίρριο, όταν το σκάφος που επέβαιναν έπεσε πάνω στη μανία της καταιγίδας, με αποτέλεσμα να ανατραπεί, μία 75χρονη γυναίκα δεν κατάφερε να διασωθεί από τον χείμαρρο που έπνιξε το σπίτι της σε χωριό της Ρόδου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ενώ άλλη μία γυναίκα, χειμερινή κολυμβήτρια, χάθηκε στα μανιασμένα κύματα στην Κω.
Ο «Γηρυόνης» άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές με τα μεγαλύτερα προβλήματα να έχουν καταγραφεί σε Κινέτα και παραλία Κατερίνης. Τραγικό θάνατο βρήκε απόψε μια γυναίκα μια απο την περιοχή της Ιαλυσού καθώς το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη. Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.
Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι. Η σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά. Η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια.
Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα μετετρεψαν τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά.
Το νησί δοκιμάζεται και από διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών που σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό.
Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο, εντός ή εκτός της πόλης της Ρόδου.
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης συνιστώντας στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις.
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στη Ρόδο
Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
Μάχη με τις λάσπες στην Κινέτα
Μάχη με τις λάσπες δίνουν για δεύτερο 24ωρο οι κάτοικοι και οι αρχές της Κινέτας για να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Γηρυόνης» με τις μεγάλες ποσότητες βροχής που έπεσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για περισσότερες από 300 κατοικίες να έχουν υποστεί ζημιές με τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να έχουν ήδη πραγματοποιήσει ήδη περίπου 100 αυτοψίες στην περιοχή.
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός 
Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη, σύμφωνα με το Meteo Τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 17, στην Ήπειρο από 7 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 21.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό κόλπο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν μεταβλητών διευθύνσεων 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους έως 3 και στα δυτικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Θερμαϊκό θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ροδιακή

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου