Friday, 29 March, 2024

Ταξί: Στα 4 ευρώ πάει η ελάχιστη χρέωση. Αυξήσεις «φωτιά» μετά τις ανατιμήσεις στη βενζίνη

Αυξήσεις ακόμη και πάνω από 25% έχουν κλειδώσει για τα ταξί μετά τις ανατιμήσεις στις τιμές της βενζίνης και των καυσίμων γενικότερα. Επειτα από συζητήσεις που είχαν μέλη του ΣΑΤΑ με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η ελάχιστη χρέωση θα ανέρχεται πλέον στα 4 ευρώ από 3,16 που είναι σήμερα, η πτώση σημαίας θα ανέλθει στα 1,80 ευρώ από 1,19 ενώ η μονή ταρίφα στα 0,90 ανά χιλιόμετρο από 0,68.

Από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, μέχρι να μπουν υπογραφές στην υπουργική απόφαση για τις νέες τιμές στα κόμιστρα των ταξί, ωστόσο ο ΣΑΤΑ προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση στο Facebook για τις νέες τιμές.

Οι νέες τιμές στα ταξί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ η εκκίνηση πτώση της σημαίας είναι πλέον στα 1,80 ευρώ από 1,19 ευρώ που ήταν, ενώ η τιμή της μονής ταρίφας (μετακίνηση εντός της περιμετρικής ζώνης) διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ από 0,68 ευρώ. Η διπλή ταρίφα από το 1,19 ευρώ ανέβηκε στο 1,25 ευρώ.

Οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από τα 35 ευρώ θα κοστίζουν πλέον 40 ευρώ από το κέντρο, ενώ με τη διπλή ταρίφα (ώρες 00:00-05:00) η τιμή της διαδρομής θα είναι στα 55 ευρώ από 49 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. Για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι αντίστοιχες τιμές είναι στα 24 και 32 ευρώ, ενώ για το αεροδρόμιο της Καβάλας η ταρίφα ορίστηκε στα 40 ευρώ.

Τι αλλάζει στις τιμές για τα ταξί – Οι εκτιμήσεις του ΣΑΤΑ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ οι σημαντικότερες αλλαγές που θα ισχύσουν για τα ταξί, μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, είναι οι εξής: Η ελάχιστη χρέωση ανεβαίνει στα 4 ευρώ, η σημαία θα ξεκινά από το 1,80, το χιλιόμετρο πάει στο 0,90 για τη μονή ταρίφα και στο 1,25 για τη διπλή, η αναμονή πάει στα 15 ευρώ. Πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρουν ότι θα σχετική βγει ανακοίνωση όταν υπάρξει απόφαση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου