Thursday, 28 March, 2024

Τατσόπουλος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον Τσιτσιπά: «Μην τον ταυτίζουμε με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκιέ»!

«Ο Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα»… «μην τον ταυτίζουμε με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκιέ», γράφει στο Facebook

ο Πέτρος Τατσόπουλος απαντώντας στο μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλο για τον θρίαμβο του Τσιτσιπά. Ένα κύμα πανηγυρισμών δικαίως ξεσηκώθηκε μετά τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά ATP Finals στο Λονδίνο με πολλούς να υπογραμμίζουν το γεγονός ότι είναι Ελληνας και συμβολίζει Ελλάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του: «Με τη μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πέτρου Τατσόπουλου που υπό τον τον τίτλο «Ο Πρωτόγονος Εθνικισμός» έγραψε στο Facebook: «Το να ταυτίζεις έναν μεγάλο αθλητή με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ, μόνο και μόνο επειδή αμφότεροι μοιράζονται την ελληνική ιθαγένεια, είναι ο ορισμός της κολακείας ενός λαού που θεωρείς ότι είναι καταδικασμένος να μην δραπετεύσει ποτέ από τη νηπιακή του ηλικία. Όχι, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέδειξε τι σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας. Απέδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και ταλέντο ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτόν τον πρωτόγονο εθνικισμό που μας αποκοιμίζει. Με τον σεβασμό μου και το θάρρος της παλιάς μας φιλίας».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου