Thursday, 28 March, 2024

«Τα ξημερώματα της Τρίτης φίλησα το νεκρό μου παιδί»

Τραγικό περιστατικό σε γέννα βρέφους. «Τα ξημερώματα της Τρίτης φίλησα το νεκρό μου παιδί»

Δυο γονείς έχασαν το μωρό τους τα ξημερώματα της Τρίτης 30/08 σε προγραμματισμένη γέννα στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα συγκλονίζουν

Συγκλονίζουν οι γονείς που έχασαν το παιδί τους σε προγραμματισμένη γέννα στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

«Τα ξημερώματα της Τρίτης φίλησα το νεκρό μου παιδί. Δεν πρόλαβε ούτε καν να γεννηθεί. Πέθανε μέσα στην κοιλιά της γυναίκας μου», δήλωσε ο πατέρας του βρέφους στο Mega. με την άτυχη μητέρα να προσθέτει «Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο… Γιατί; Γιατί; Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, στο δωμάτιο 101 της μαιευτικής του νοσοκομείου η 38χρονη μητέρα μπήκε προγραμματισμένα να γεννήσει το τέταρτο παιδάκι της, τη Δευτέρα 29/08 στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, προσπάθησε η νοσηλεύτρια να της προκαλέσει τεχνητούς πόνους. Από εκείνη την ώρα και μετά η κατάσταση της μητέρας επιδεινώθηκε. «Ειδοποίησα μία νοσηλεύτρια ότι δεν είμαι καλά, πήγα 2 φορές τουαλέτα, κόντευα να λιποθυμήσω. Προφανώς δεν ενημέρωσε κάποιον, είχα αρκετό αίμα, δεν μπορούσα να κουνηθώ», δήλωσε η μητέρα του μωρού.

Η γυναίκα από τις τρεις τα ξημερώματα είχε εμφανίσει αιμορραγία και πίστευε ότι θα έρθει κάποιος γιατρός να την δει. Ωστόσο έμεινε χωρίς επίβλεψη μέχρι τις πέντε παρά τέταρτο το πρωί όταν ήταν σε καλύτερη κατάσταση και μπόρεσε να πιάσει το κινητό της και να καλέσει τη γυναικολόγο της να έρθει στο δωμάτιο.

Η γιατρός της δεν είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της εγκυμονούσας. Της εκανε καρδιοτοκογράφημα και υπέρηχο στο έμβρυο και κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. «Το παιδάκι στο υπέρηχο ήταν μπρούμυτα και η καρδούλα του έσβηνε», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα. Στις 05:50 προχώρησαν σε επείγουσα καισαρική τομή, όμως η 38χρονη δεν ένιωθε το μωρό της να έχει σημάδια ζωής από τις 05:00. Ο σύζυγος δήλωσε απαρηγόρητος: «Αυτό για εμένα είναι τραγική αμέλεια, είναι αδιανόητο να μπαίνεις σε ένα χειρουργείο προγραμματισμένο να γεννήσεις να χάνονται 3 ώρες και να χάνεται το παιδί και παραλίγο η γυναίκα μου γιατί όταν την βάλανε έξι παρά δέκα, μπορούσα να χάσω και τη γυναίκα μου», λέγοντας μάλιστα «Ξέρετε τι είναι να φιλάτε το νεκρό σας παιδί; Τι άλλο να ζήσει ένας γονιός; Και από πάνω μου ζητάνε και τα ρέστα».

Δεν υπήρχε επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε πως αν υπήρχε επαρκής ιατρική κάλυψη μπορεί το βρέφος να είχε σωθεί. «Η μαιευτική κλινική καλυπτόταν από μία μαία και μία νοσηλεύτρια. Η μαία πήγε με την ειδικευόμενη γιατρό να κάνουν χειρουργείο σε έκτακτο περιστατικό και έμεινε μόνο η μία νοσηλεύτρια».

«Άφησαν το νεογέννητο γιο μου να πεθάνει»

Η καταγγελία του πατέρα συγκλονίζει: «Είναι πολύ σκληρό γιατί εγώ το φίλησα νεκρό. Να πήγαινα εγώ στην θέση του, και να γύρναγε το παιδί στην μαμά του. Χάσαμε μέσα σε ένα νοσοκομείο που εφημέρευε ένα μωρό υγιέστατο. Η γυναίκα ενημέρωσε νοσηλεύτρια ότι πονάει και ότι η κοιλιά της «πέτρωσε» και είχε και αιμορραγία. Δεν πέρασε κανένας γιατρός να ρωτήσει τι συμβαίνει, παρ’οτι ήταν καθισμένοι μέσα στο γραφείο του επιμελητή».

Στο τέλος προσθέτει «Να σας πω εγώ τι έγινε, η γυναίκα παρουσίασε μία μικρή αποκόλληση και στην συνέχεια όπως μου είπαν οι γιατροί, υπήρξε κεντρική αποκόλληση του πλακούντα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου