Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας
Απέρχονται ο Π. Σκουρλέτης και ο Δ. Στρατούλης – Παραλαμβάνουν οι Κατρούγκαλος και Χαϊκάλης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η τελετή παράδοσης-παλαβής στο υπουργείο Εργασίας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραλαμβάνει από τον Πάνο Σκουρλέτη και ο Παύλος Χαϊκάλης από τον Δημήτρη Στρατούλη.

Ο κ. Σκουρλέτης στην ομιλία του τόνισε: «Μέσα σε 6 μήνες μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τα αποτελέσματα μιας 5χρονης βάρβαρης πολιτικής. Κάναμε μικρά βήματα που κάποια από αυτά είχαν και αποτελέσματα.
Προλάβαμε την τελευταία στιγμή τις απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση έκανε δύσκολη και πρωτόγνωρη διαπραγμάτευση, περάσαμε το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, πριν λίγες μέρες περάσαμε και τον νόμο για την επανασύνδεση της ΔΕΗ σε άπορες οικογένειες. Μόλις την Παρασκευή υπογράφηκε και η ΚΥΑ για το έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους του «Πεντελικόν». Όλα αυτά ήταν μικρά, αλλά ενδεικτικά βήματα. Κάναμε ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό δίνοντας ανάσες σε μικρομεσαίους. Θα τα υπερασπιστούμε αυτά τα μέτρα, γιατί είναι στη σωστή κατεύθυνση. Προμετωπίδα ο νόμος για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Επανεκκινήσαμε τον διάλογο, πήγαμε στο εξωτερικό και μιλήσαμε με τον ILO. Παρά τη συμφωνία και τα εμπόδια, θα επιχειρήσουμε με όπλο τον ILO να κάνουμε πράξη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Για τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ, πρέπει να δούμε κάτω από τις νέες συνθήκες ο στόχος αυτός θα μείνει ζωντανός, όπλο εδώ και η μελέτη του ΟΟΣΑ. Ο νέος υπουργός κ. Κατρούγκαλος μπορεί να προχωρήσει αυτά τα ζητήματα.»

Ο κ. Στρατούλης στην δική του ομιλία ανέφερε σχετικά με το «όχι» στη συμφωνία ότι συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και ότι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για εφαρμοστεί το πρόγραμμα του κόμματος.Συγκεκριμένα είπε «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσω να στηρίξω τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων. Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή. Καταφέραμε να δίνουμε στην ώρα μας τις συντάξεις. Καταφέραμε να δίνουμε στην ώρα τους τις συντάξεις. Πήραμε ένα στοίχημα και δεν θα το χάσω. δεν θα γίνω νεκροθάφτης της ελπίδας του ελληνικού λαού. Έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το Ασφαλιστικό και αυτό είναι δική μας εργασία και όχι των ξένων.»

Ο νέος υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «το ΌΧΙ του ελληνικού λαού είναι παρακαταθήκη, αλλά ο δεύτερος πόλος ήταν η αναγκαστική υποχώρηση της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η χώρα. Για τις προαπαιτούμενες δράσεις: τα περιθώρια είναι ελάχιστα. Αλλά για τη συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχουν περιθώρια. Ο ΟΟΣΑ πράγματι είναι σύμμαχος στην προσπάθεια να υπερασπίσουμε τιις συλλογικές συμβάσεις. Έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το Ασφαλιστικό και αυτό είναι δική μας εργασία και όχι των ξένων.»

πηγή: tovima.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου