Tuesday, 23 April, 2024

Τεταμένη κατάσταση στο ΑΠΘ. «Τα ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου δεν είναι κανονικότητα»

Συνεχίζονται σήμερα για έκτη μέρα οι εργασίες στο «Στέκι στο βιολογικό», στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ εντός και εκτός του campus.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο, ενώ από τις 11 και μετά φοιτητές, μέλη συλλόγων, έφτασαν στην πλατεία Χημείου, όπου δεν τους επετράπη να προχωρήσουν προς τη ΣΘΕ.

Αυτή την ώρα με πανό και συνθήματα οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο και ζητούν την αποχώρησή της ενώ επικρατεί και ένταση μεταξύ των φοιτητών και των δυνάμεων των ΜΑΤ. Σημειώνεται ακόμη ότι δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Χημείου έχουν περικυκλώσει τη διαμαρτυρία των φοιτητών ώστε να μην προχωρήσουν προς τη ΣΘΕ.

«Αποκλειόμαστε από το πανεπιστήμιό μας, ανήκει σε φοιτητές και καθηγητές»

Νωρίτερα μέλη φοιτητικών συλλόγων ζήτησαν από τους άνδρες των ΜΑΤ να τους επιτρέψουν την είσοδο ώστε να αναρτήσουν ένα πανό. Ο γραμματέας του ΔΣ φοιτητικού συλλόγου νομικής, Τάσος Παπαδόπουλος, αναφέρει από την πλευρά των φοιτητών πως «το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και στους καθηγητές».

Όπως επισημαίνει: «Σήμερα βρισκόμαστε από το πρωί στο ΑΠΘ όπου αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που μόνο πρωτόγνωρη δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Μετά από αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων για κινητοποιήσεις στη ΣΘΕ βρισκόμαστε εδώ πέρα που αποκλειόμαστε στο πανεπιστήμιό μας από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων είναι έντονη για ακόμη μια φορά».

Και καταδικάζοντας την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που στόχο έχει όπως σημειώνει «σε συνεργασία με την πρυτανεία και την κυβέρνηση να νομιμοποιηθεί η παρουσία τους μέσα στο campus, να προετοιμαστεί το έδαφος για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας την επόμενη περίοδο που ετοιμάζεται και θα έρθει το επόμενο διάστημα. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα κυβερνητικά σχέδια. Θα παραμείνουμε στο σημείο». Στο σημείο βρέθηκαν και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα οποία συνομίλησαν με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ ζητώντας την αποχώρηση των ΜΑΤ, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια της διοίκησης να διαχειριστεί την εκρηκτική κατάσταση.

Κοσμήτορας σχολής Οικονομικών: «Η αστυνομική παρουσία εντός του campus δεν μπορεί να είναι μία κανονικότητα»

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου