Friday, 19 April, 2024

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών

Επίθεση με Καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από το ΠΑΣΟΚ – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών»

Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν οι αστυνομικοί να κρύβεται πιθανότατα πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Πρόκειται για μια ομάδα  που στις 9 Οκτωβρίου τα ξημερώματα έριξε χειροβομβίδα στη σκοπιά της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικό στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρώτη επίθεση που είχε κάνει  η οργάνωση ήταν στις 25 Μαΐου του 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την επίθεση να κρύβονται ασύλληπτα μέλη του επιχειρησιακού πυρήνα του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών». Και οι δυο αυτές οργανώσεις που τις συνδέουν με την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ και μάλιστα σε μια από αυτές τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης. Η Αντιτρομοκρατική συνδέει την επίθεση με τις συλλήψεις των προηγούμενων ημερών και εκτιμούν ότι ήθελαν θύμα αστυνομικό και για αυτό οι δύο σφαίρες από το καλάσνικοφ χτύπησαν το παρμπρίζ από την κλούβα και η 3η καρφώθηκε στο κτήριο από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όμως, έριξαν μόνο τρεις σφαίρες, όπως λένε οι αστυνομικοί, είτε γιατί το όπλο έπαθε εμπλοκή είτε γιατί φοβήθηκαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν από το σημείο.

protothema

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου