Friday, 19 April, 2024

Την Πέμπτη η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

Την Πέμπτη (30/3) με την απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ θα συνεχιστεί η δικαστική διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται πως την ώρα της τραγωδίας, στη θέση τους έπρεπε να βρίσκονται ως τις 11 και οι άλλοι δύο σταθμάρχες που κατηγορούνται για το πολύνεκρο δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 57 επιβάτες.

Τις προηγούμενες ημέρες απολογήθηκαν ο συμβασιούχος και ο μόνιμος σταθμάρχης, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, οι απολογίες τους ξεκίνησαν τη Δευτέρα (27/3) με εκείνη του συμβασιούχου σταθμάρχη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πως ήταν «ενισχυτικός» στη βάρδια και πως δεν είχε την ευθύνη και τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών.

Ο κατηγορούμενος συμβασιούχος σταθμάρχης έχει ήδη υποστηρίξει ότι η βάρδιά του έληγε στις 10:00 το βράδυ και ότι ήταν 8ωρη, κάτι που ίσχυε έπειτα από προφορική συμφωνία με τον προϊστάμενό του, καθώς βάσει σύμβασης δεν μπορούσε να πληρωθεί υπερωρίες. Μάλιστα ανέφερε ότι, αν ήξερε πως χρειαζόταν να μείνει παραπάνω, θα το έκανε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου