Friday, 29 March, 2024

Τι κάνει σήμερα η 4χρονη που δέχθηκε άγρια επίθεση από πιτ μπουλ

Η επίθεση στο 4χρονο κοριτσάκι από το πιτ μπουλ είχε σοκάρει όλο το πανελλήνιο.
Τι λέει στο newsit.gr ο πατέρας του παιδιού. Σε τι κατάσταση είναι σήμερα το κοριτσάκι.
Μνήμες από την άγρια επίθεση που είχε δεχθεί παραμονή Χριστουγέννων ένα τετράχρονο κορίτσι, ξύπνησε η υπόθεση του βρέφους από τα Γλυκά Νερά το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο όταν του επιτέθηκε το ροτβάιλερ της οικογένειας.
Το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου η τετράχρονη Δήμητρα μαζί με τα δύο αδέλφια της, εννέα και έξι ετών αντίστοιχα και τον πατέρα της, μπήκαν σε καφετέρια στο Ίλιον για να πουν τα κάλαντα. Εκεί, για κακή της τύχη, βρισκόταν ένα αρσενικό πιτ μπουλ μαζί με τον 23χρονο κηδεμόνα του.
Η Δήμητρα και τα αδέλφια της απολύτως εξοικειωμένα με τα σκυλιά και τη συγκεκριμένα ράτσα αφού μεγάλωναν με ένα αντίστοιχο θηλυκό πιτ μπουλ, την Ήρα, ξεκινούν να λένε τα κάλαντα. Όμως, ξαφνικά, το σκυλί ξεφεύγει από τα χέρια του νεαρού κηδεμόνα του και της ορμάει στο πρόσωπο. Πανικόβλητοι οι θαμώνες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το κορίτσι από τα δόντια του σκύλου. Όταν τα καταφέρνουν, η τετράχρονη είναι αιμόφυρτη και κλαίει με λυγμούς. 
Μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» και υποβάλλεται σε χειρουργείο καθώς φέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και λίγες ημέρες μετά, με εμφανείς τις πληγές από τη βίαιη επίθεση του σκύλου, παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι της.
Μιλώντας στο newsit.gr, ο πατέρας της Δήμητρας, περιγράφει, εννέα μήνες μετά το περιστατικό που συγκλόνισε την οικογένειά του, την κατάσταση της τετράχρονης. «Σήμερα είναι καλά» μας λέει εξηγώντας ότι έκανε κάποιες λίγες συνεδρίες με ειδικό ψυχολόγο. Πάντως, λέει ο νεαρός πατέρας, δεν έχει τη σχέση που είχε παλαιότερα με τα σκυλιά. «Φοβάται λίγο» εξηγεί «και καμιά φορά, όταν βλέπει σκύλο τραβιέται και απομακρύνεται».
Η Ήρα, το θηλυκό πιτ μπουλ με το οποίο μεγάλωνε η Δήμητρα και τα αδελφάκια δεν βρίσκεται πια στο σπίτι. Μπορεί η μικρή να λάτρευε το αγαπημένο της σκυλί, αλλά έπειτα από την εμπειρία που είχε, ήταν αδύνατον να συνεχίσουν να συμβιώνουν. «Το σκυλί το έδωσα σε συγγενείς στην περιφέρεια» λέει ο πατέρας εξηγώντας ότι το κοριτσάκι του θα ήταν δύσκολο να κυκλοφορεί στον ίδιο χώρο με ένα σκυλί όμοιο με εκείνο που του επιτέθηκε.
Ως προς τις ποινικές προεκτάσεις της υπόθεσης, ο πατέρας της Δήμητρας εκφράζει παράπονο. Αν και από την πρώτη στιγμή κινήθηκαν νομικά εναντίον του κηδεμόνα του σκύλου, μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί κάποια δικάσιμος. Πάντως, λέει στο newsit.gr από το περιστατικό και μετά όταν ο πατέρας του 23χρονου είχε μιλήσει και επισκεφθεί τη Δήμητρα στο νοσοκομείο, δεν έχει υπάρξει άλλη επικοινωνία.
Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός
Πηγή: www.newsit.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου