Friday, 29 March, 2024

Τι λέει ο κτηνίατρος που έσωσε τον σκύλο από τον σάτυρο που του έκοψε τους όρχεις

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη μετά την απίστευτη κτηνωδία που εκτυλίχθηκε στα Χανιά, όταν ιδιοκτήτης σκύλου κρέμασε το κατοικίδιό του

σε δέντρο και το ευνούχισε. Ωστόσο χάρη στην επέμβαση ενός περαστικού αλλά και στον κτηνίατρο Κώστα Τερεζάκη, ο σκύλος σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Τις κραυγές του άτυχου ζωντανού άκουσε ένας περαστικός, ο οποίος, αφού μπήκε στην αυλή του σπιτιού και λογομάχησε με τον 55χρονο ιδιοκτήτη, πατέρα τριών παιδιών, τον ανάγκασε να κατεβάσει τον σκύλο από το δέντρο, απειλώντας τον ότι θα καλέσει την αστυνομία, και να τον πάει στον κτηνίατρο. Οι αντιδράσεις στην πόλη των Χανίων είναι μαζικές για τον 55χρονο, έξω από το σπίτι του οποίου συγκεντρώθηκαν εξοργισμένοι πολίτες, ενώ ο ίδιος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. «Αν αργούσε πέντε λεπτά, το σκυλάκι δε θα ζούσε»
Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο σκύλος ήταν σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ αίμα ενώ εισήχθη κατευθείαν στο χειρουργείο.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, ο Κώστας Τερεζάκης, ο κτηνίατρος που έσωσε τη ζωή του άτυχου σκύλου, δήλωσε ότι ήρθε αντιμέτωπος με ένα σοκαριστικό θέαμα. Υπογράμμισε ότι η επέμβαση του περαστικού που ανάγκασε τον 55χρονο να διακόψει τη βάναυση πράξη του, ήταν σωτήρια, καθώς αν είχε καθυστερήσει λίγα λεπτά, ο σκύλος θα είχε καταλήξει. «Αν αργούσε πέντε λεπτά, το σκυλάκι δε θα ζούσε», είπε, ενώ προσέθεσε το εξής: «Είχε γεμίσει αίματα όλο το ιατρείο». Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολούθησε προκειμένου να σώσει τον σκύλο, ο κ. Τερεζάκης σημείωσε ότι περίπου μία ώρα ασχολήθηκε με τα τραύματα του άτυχου τετράποδου, ενώ στη συνέχεια ο σκύλος άρχισε να αναρρώνει. «Τώρα είναι σε καλή κατάσταση, είναι πολύ καλά», σημείωσε.

Το σκυλί μετέφερε στο ιατρείο ο ίδιος ο δράστης και αφού το άφησε έφυγε τρέχοντας, λέγοντας στον κτηνίατρο ότι φεύγει για να μην τον πιάσει η Αστυνομία.
Γιατί όμως αναγκάστηκε να μεταφέρει το σκυλί που ο ίδιος βασάνισε στο Κτηνιατρείο; Το έκανε μετά την παρέμβαση του Γερμανού κ. Reinhold που ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στο σκυλί να ζήσει, αφού άκουσε τις κραυγές του και πήγε στην αυλή όπου βρίσκονταν αυτό μαζί με τον βασανιστή ιδιοκτήτη του, τον οποίο ανάγκασε να μεταφέρει το άτυχο ζώο στον κτηνίατρο.


Σίγουρα αξίζει να κυκλοφορήσει και η φωτογραφία του ανθρώπου που δεν δίστασε να παρέμβει μπροστά σε ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα και στη συνέχεια να καταγγείλει στην αστυνομία το έγκλημα.
Ο Reinhold είναι Γερμανός και έχει αφιερώσει τη ζωή του στο καταφύγιο της Σούδας, όπως αναφέρει η σελίδα neoiorizontes.gr.

Και τέλος, αυτός είναι ο σάτυρος που κρέμασε τον σκύλο και του έκοψε τους όρχεις. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου