Thursday, 28 March, 2024

Τουρισμός: Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων

Χωρίς την επιβολή του μέτρου της καραντίνας, ανοίγουν όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας από τις 15 Ιουνίου
με τους επισκέπτες να υποβάλλονται μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αντίστοιχα, χωρίς καραντίνα ανοίγουν και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδα την 1η Ιουλίου. Για τα αεροδρόμια, οι ταξιδιώτες αναμένεται να κατηγοριοποιούνται βάσει των αεροδρομίων από τα οποία προέρχονται. Αυτά θα χωρίζονται σε πράσινα και κόκκινα αντίστοιχα.

Οι κατηγορίες τίθενται βάσει του καταλόγου, που έχει εκδώσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια των αεροδρομίων. Όσοι προέρχονται από «πράσινα αεροδρόμια» θα υποβάλλονται μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους. Αντίθετα, οι ταξιδιώτες των «κόκκινων αεροδρομίων» θα υποχρεώνονται σε καραντίνα. Μεταξύ αυτών των κόκκινων αεροδρομίων είναι τα «Εμίλια Ρομάνια» της Μπολόνια, «Λομβαρδία» του Μιλάνο και «Πιεμόντε» του Τορίνο, τα ισπανικά αεροδρόμια σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη και το «Ιλ Ντε Φρανς» στο Παρίσι.

Στο βρετανικό έδαφος, κόκκινα έχουν χαρακτηριστεί τα 3 αεροδρόμια στο Λονδίνο, καθώς επίσης τα αεροδρόμια του Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Λούτον, Νιούκαστλ, Μπέρμινγκχαμ, Σέφιλντ, Λιντς και της Γλασκώβης.

ΣΚΑΪ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου