Thursday, 28 March, 2024

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Δημοσθένη Δώδο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Δημοσθένη Δώδου

αφυπηρετήσαντα Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ, από τον Αύγουστο του 2015 έως το Νοέμβριο του 2019.
Ο Δημοσθένης Δώδος υπήρξε ένας χαρισματικός άνθρωπος που διακρίθηκε για το εξαιρετικό του ήθος και την υψηλή του διανόηση. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φοιτητές του ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και στους εκάστοτε συνεργάτες του σε όποια θέση ευθύνης τάχτηκε να υπηρετήσει. Βαθύς γνώστης του επιστημονικού του πεδίου ήταν πάντα ενεργός και δραστήριος στο δημόσιο βίο. Ξεχώρισε με την φωτεινή του προσωπικότητα και την αίσθηση του χιούμορ που τον διακατείχε.
Ο Δημοσθένης Δώδος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1948 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και στο Βερολίνο. Για την αντιστασιακή του δράση ως φοιτητής επί χούντας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση. Υπέμεινε βασανιστήρια και δοκιμασίες με το γνώριμο σε όλους και όλες μας απαράμιλλο σθένος του. Εργάστηκε επί χρόνια ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και κατόπιν δίδαξε στο ΑΠΘ, αρχικά στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, και κατόπιν υπηρέτησε ως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών από το 2001 μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2015. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ από το 2015 έως το 2019.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου