Thursday, 28 March, 2024

Το κόσμημα του ΣΒΕ που αναβαθμίζει τη δυτική Θεσσαλονίκη

Η περιοχή των Σφαγείων στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, παραμένει για χρόνια σε παρακμάζουσα κατάσταση, παρά τις προσπάθειες

που έγιναν κατά καιρούς για την αναβάθμιση της. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το κλίμα δείχνει σταδιακά να αλλάζει και η περιοχή να αποκτά νέα αισθητική με εμβληματικά κτίρια να παίρνουν νέα μορφή. Την αρχή έκανε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), επιλέγοντας να επενδύσει σε ένα βιομηχανικό κτίριο, όπου έως και τα μέσα του ‘70 γινόταν ο έλεγχος των κομμένων κρεάτων.
Το «στολίδι» που δημιούργησε ο ΣΒΕ για τις νέες εγκαταστάσεις του, κόστισε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου ανακαίνιση, καθώς ίδιος παρέμεινε μόνο ο σκελετός του κτιρίου και όλα τα άλλα χρίστηκαν από την αρχή. Επίσης, βελτιώθηκε και ο προαύλιος χώρος, δίνοντας μία νέα εικόνα στην ευρύτερη περιοχή.
Πώς ξεκίνησαν όλα
Τα γραφεία του ΣΒΕ βρίσκονται έως και σήμερα σε κτίριο στην πλατεία Μαριχόβου. Ωστόσο, από το 2006 είχε γεννηθεί μία επιθυμία στην διοίκηση του συνδέσμου να αποκτήσει νέες εγκαταστάσεις, όπου θα στεγάζονταν τα γραφεία διοίκησης αλλά και ένας πολυχώρος για να εξυπηρετεί συνέδρια, συναντήσεις και συσκέψεις. Το όραμα αυτού του χώρου ζωγραφίστηκε στο κτίριο εντός των Παλαιών Σφαγείων.
Βασίλης Καφάτος, Αντώνης Τσιμπούκης, Gregory Pfleger, Geoffrey Ross Pyatt και Αθανάσιος Σαββάκης.
διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου