Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Το τελευταίο αντίο: «Ο φονιάς μας έκαψε» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων του αστυνομικού

Στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Αγίων Αναργύρων παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο – Βουβός πόνος για τις τρεις ψυχές που χάθηκαν
«Ο φονιάς μας έκαψε. Μας σκότωσε την οικογένειά μας» φώναζαν συγγενείς των τριών θυμάτων του 46χρονου αστυνομικού Χρήστου Ζαπαντιώτη που τα ξημερώματα της Δευτέρας σκότωσε τη σύζυγό του, τη μητέρα της και πεθερά του αλλά και το τριών ετών κοριτσάκι του. Λίγο μετά, ο δράστης αυτοκτόνησε…
Στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Αγίων Αναργύρων παίχτηκε νωρίτερα σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στο κοιμητήριο συγκεντρώθηκαν από νωρίς συγγενείς των θυμάτων, της 49χρονης Ελένης Χερουβείμ, της 70χρονης Βασιλικής Χερουβείμ και της μόλις τριών ετών Μυρτούς-Πετρίνας, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τα ξημερώματα Δευτέρας από τον Χρήστο Ζαπαντιώτη. Στα πρόσωπά τους ήταν «ζωγραφισμένη» η οργή και η αγανάκτηση ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά για το κίνητρο του δράστη και αυτόχειρα.
Η σορός του αστυνομικού μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλοακαρνανία. Αύριο θα γίνει και η κηδεία του στο χωριό του Πατιόπουλο Αμφιλοχίας.
Έτρεξαν να σωθούν, αλλά…
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα πτώματα της συζύγου και πεθεράς του αστυνομικού βρέθηκαν κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως οι δυο γυναίκες προσπάθησαν να καλέσουν σε βοήθεια μπροστά στη θέα του όπλου που είχε στρέψει κατά πάνω τους ο 46χρονος, αρχικά στη γυναίκα του την οποία πυροβόλησε με τρεις σφαίρες, η μια στο κεφάλι, και στη συνέχεια στην πεθερά του η οποία δέχθηκε δυο σφαίρες. Και οι δύο γυναίκες εκτελέστηκαν από απόσταση μισού μέτρου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις αρχές η 70χρονη είχε ακούσει την έντονη διαμάχη του ζευγαριού και ανέβηκε από τον πρώτο όροφο που έμενε για να δει τι συμβαίνει και να τους ηρεμήσει. Κάτι που δεν κατάφερε, αφού ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται πως ήταν εκτός εαυτού αφού αποφάσισε να τις σκοτώσει.
Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο της μικρής του κόρης την οποία πυροβόλησε ενώ το πτώμα του ίδιου του δράστη βρέθηκε σε εμβρυική στάση δίπλα στο νεκρό κοριτσάκι του.
Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν συνολικά οκτώ σφαίρες, εκ των οποίων η μία «ορφανή», κάτι που αποδεικνύει ότι πιθανότατα ο δράστης αστόχησε.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην αστυνομία στενός συγγενής του αστυνομικού, ο 46χρονος φαίνεται πως είχε αρκετές διαφωνίες με την πεθερά του, ενώ είχαν και συχνούς καβγάδες με τη σύζυγό του, μιας και η πεθερά του, όπως είχε εκμυστηρευτεί στο συγγενή του, τον υποτιμούσε και δεν ήθελε να παντρευτεί την κόρη της μιας και τόσο εκείνη, όσο και η κόρη της ήταν επιστήμονες ενώ εκείνος ένας αστυνομικός.
Ο συγγενής του αστυνομικού κατέθεσε επίσης, ότι η πεθερά του δράστη δεν ήταν τα τελευταία χρόνια αρκετά καλά στην ψυχολογία της αφού είχε χάσει τον γιο της, πράγμα που δεν βοηθούσε και τόσο στη σχέση της με τον γαμπρό της.
Όπως είπε ο συγγενής του αστυνομικού στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 46χρονος πίστευε πως η ιδιότυπη αυτή συγκατοίκηση με την πεθερά του, δημιουργούσε προβλήματα στη σχέση του με τη γυναίκα του και για το λόγο αυτό πίεζε την σύζυγό του να μετατρέψει τον πρώτο όροφο σε ιατρείο τόσο για να μην πληρώνει ενοίκιο όσο και για να είναι κοντά στο παιδί τους, ενώ επέμενε πως πως η πεθερά έπρεπε να αποχωρήσει από το διαμέρισμα.
Την εμμονή του αυτή όμως με το διαμέρισμα δεν μπορούσε να την δεχτεί ούτε η γυναίκα του, ούτε φυσικά η πεθερά του. Μάλιστα το γεγονός πως η σύζυγός του δεν τον στήριζε σε αυτή του την επιθυμία τoν έκανε να νιώθει αρκετά θιγμένος.
πρωτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου