Friday, 29 March, 2024

Το όνομα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού δόθηκε σε γήπεδο στην Ευκαρπία

Το όνομα του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού πήρε το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας, στον Δήμο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη

με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή η μετονομασία του αθλητικού χώρου, που αναβαθμίστηκε πρόσφατα, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον άτυχο νέο, ώστε η συμβολική αυτή πρωτοβουλία να αποτελέσει εφαλτήριο για να μην επαναληφθούν φαινόμενα βίας και αυταρχισμού.

Η μετονομασία πραγματοποιήθηκε παρουσία της μητέρας του Άλκη και άλλων συγγενών του, ενώ ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, καλωσόρισε τους 200 μικρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του Δήμου, τους γονείς-κηδεμόνες των αθλητών, τους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Άγγελο Χαριστέα, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Τάσο Κατσαμπή και τους προσκεκλημένους.

Η μητέρα του Άλκη, κ. Μελίνα Καμπανού, συγκινημένη, απευθυνόμενη προς τους μικρούς ποδοσφαιριστές, τους προέτρεψε να είναι φίλαθλοι και όχι οπαδοί και ευχήθηκε να μην υπάρξουν άλλα θύματα της τυφλής οπαδικής βίας. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Άγγελος Χαριστέας που τυγχάνει και αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επίσης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Τάσος Κατσαμπής, κ.α.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην οπαδική βία», διοργανώθηκαν επίσης, αγώνες ποδοσφαίρου με 200 παιδιά, 18 τμημάτων Κ7, Κ8, Κ11 των τμημάτων υποδομής των συλλόγων Παύλος Μελάς, Φοίνικας Πολίχνης, Νίκη Ευκαρπίας, Νικόπολη, Ομόνοια Σταυρούπολης, Έσπερος Τερψιθέας, Καρατασιακός, ΑΟΝ Ευκαρπίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου