Tuesday, 23 April, 2024

Τραγωδία στη Ρόδο: Περισσότερα στοιχεία ζητά η Εισαγγελέας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 51χρονος εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης

για το ατύχημα με θαλάσσιο μέσο αναψυχής «Parasailing» που συνέβη το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου 2020 στους Πεύκους της Λίνδου.
Η Εισαγγελέας Υπηρεσίας μετά την υποβολή από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, της δικογραφίας παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την συμπλήρωση της δικογραφίας, με απαραίτητα στοιχεία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Από το συμβάν προκλήθηκε ο θάνατος δύο ανήλικων υπηκόων Μεγάλης Βρετανίας και συγκεκριμένα της 15χρονης Ηayes Jessica Lee και του 13χρονου Connely Michael Steven καθώς και ο σοβαρός τραυματισμός του 15χρονου Connely James Philip. Ο 51άχρονος ανέφερε πως ο καιρός ήταν καλός τη στιγμή που ξεκίνησε με τα παιδιά η απότομη όμως αλλαγή του δεν ήταν προβλέψιμη με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο.
Είπε ακόμη πως τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ήταν καινούργια.
Το χρονικό
«Ένα 13χρονο κορίτσι και ένας νεαρός 15 ετών βρέθηκαν νεκροί στα βράχια κοντά στη Λίνδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος.
Πυροσβέστες και άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν και έναν 15χρονο που έφερε σοβαρά τραύματα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Πώς συνέβη το δυστύχημα
Οι τρεις τους-δύο αδέρφια και η ξαδέρφη τους- έκαναν θαλάσσιο σπορ με αλεξίπτωτο, όταν έσπασε το σκοινί που ήταν δεμένο σε σκάφος και τραβούσε το αλεξίπτωτό τους, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τους ανέμους και να πέσουν από μεγάλο ύψος στα βράχια, όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα της Telegraph.
«Ακολουθούσαν ένα ταχύπλοο. Το σκοινί κόπηκε. Το αγόρι και το κορίτσι σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά. Το πώς κόπηκε το σκοινί ερευνάται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου