Thursday, 28 March, 2024

Τριήμερη απόχη των συμβολαιογράφων για το νέο ασφαλιστικό

Πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή ξεκίνησαν οι συμβολαιογράφοι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους δικηγόρους και τους δικαστικούς επιμελητές οι οποίοι συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Οι συμβολαιογράφοι κατά την διάρκεια της τριήμερης αποχής τους δεν θα διενεργούν κάθε είδους πράξεις συμπεριλαμβανομένων των πλειστηριασμών και των ενόρκων καταθέσεων, με εξαίρεση μόνο τις εκτός γραφείου διαθήκες.

«Οι μέχρι τη στιγμή αυτή εξελίξεις στο κρίσιμο ασφαλιστικό ζήτημα δείχνουν ότι με την κινητοποίηση κυρίως του νομικού κόσμου της χώρας (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές) επιτεύχθηκε τουλάχιστον η δημοσιοποίηση των θέσεών μας και έγινε αντιληπτό από την κοινή γνώμη ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι σε τέτοιο βαθμό εξοντωτικές που, αν ισχύσουν ως έχουν, θα μας εξαναγκάσουν σε κλείσιμο των γραφείων μας», αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Από την πλευρά τους πάντως οι συμβολαιογράφοι κάνουν λόγο για άκαρπες επαφές με τον υπουργό Εργασίας και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και υποστηρίζουν ότι αν και έλαβαν υποσχέσεις για επανεξέταση των προτεινόμενων ρυθμίσεων, αυτές «προς το παρόν είναι αόριστες και ανεπαρκείς».

«Μέχρι αυτή τη στιγμή το κύριο βάρος το επωμίσθηκε ο νομικός κόσμος απέχοντας συνεχόμενα, ενώ οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες (μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί κλπ) είτε δεν προχώρησαν σε κανενός είδους αποχή, είτε η αποχή τους είχε μόνο περιορισμένο και συμβολικό χαρακτήρα. Ενώ δικαστήρια και συμβόλαια δεν γίνονταν, οι μηχανικοί λειτουργούν κανονικά στην πλατφόρμα του ΥΠΕΚΑ, τα φαρμακεία συνεχίζουν τη λειτουργία τους κλπ. Ο κίνδυνος επαγγελματικού αφανισμού όμως είναι ίδιος για όλους» σημειώνουν και καλούν σε συμπόρευση των ελεύθερων επαγγελματικών και των αυτοαπασχολούμενων.

Η Συντονιστική Επιτροπή, όσο και τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας θα συνεδριάσουν εκ νέου την Παρασκευή στα γραφεία του Συμβoλαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, προκειμένου να καθοριστεί ενιαία γραμμή ενόψει και των ετήσιων τακτικών γενικών συνελεύσεων των συλλόγων τους.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Τριήμερη απόχη των συμβολαιογράφων για το νέο ασφαλιστικό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου