Saturday, 20 April, 2024

Τροπολογία Παππά: Άμεσα το «μαύρο» στα κανάλια, αλλιώς φυλακή

Τροπολογία με την οποία ορίζεται ότι μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης

για τους οριστικούς νέους καναλάρχες, τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίζει άδεια υποχρεούνται να κλείσουν, κατέθεσαν οι υπουργοί Επικρατείας Ν.Παππάς και Υποδομών Χρ.Σπίρτζης.

Κυβερνητικές πηγές τοποθετούν το «μαύρο» σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, δηλαδή γύρω στις 15 Νοεμβρίου.

Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας

Με βάση την τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, προβλέπεται η επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος παρόχων μη αδειοδοτημένων για τις αναφερόμενες περιπτώσεις παροχής, διανομής κ.λπ. προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτό αυστηροποιούνται οι επιβαλλόμενες ποινικές κυρώσεις για τις ανωτέρω παραβάσεις με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 20.000 ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης τίθενται προθεσμία έξι μηνών για να εκπέμπουν σε high definition οι σταθμοί που θα αδειοδοτηθούν. «Η προθεσμία μετάδοσης σε πρότυπο υψηλής ευκρίνειας (high defintion – HD) του περιεχομένου των αδειοδοτημένων παρόχων ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την χορήγηση της κάθε άδειας» αναφέρει η τροπολογία.

Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και όχι το ΕΣΡ θα έχει την αρμοδιότητα για την παροχή βεβαίωσης προς τους αδειοδοτούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων, τις κτιριακές υποδομές κ.λπ.

Τέλος, μετατίθεται εκ νέου κατά τρεις μήνες, δηλαδή από 1.1.2017 αντί από 1.10.2016 που ισχύει σήμερα, η εφαρμογή για την απευθείας τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από ΜΜΕ.

Αντιδράσεις

Με αφορμή την τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια, η ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το πραξικόπημα Τσίπρα – Παππά κορυφώνεται με άλλη μια αυταρχική πράξη που οδηγεί μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες σε κλείσιμο τα τηλεοπτικά κανάλια. Οι ευθύνες τους για τις μαύρες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις είναι τεράστιες. Οφείλουμε όλοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να συνειδητοποιήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον όποιον οδηγεί η Κυβέρνηση τη χώρα και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε: «Για την νέα νομοθετική απρέπεια Παππά μία μόνο λέξη ταιριάζει: ΦΑΣΙΣΜΟΣ».

In.gr

Άμεσα το «μαύρο» στα κανάλια, αλλιώς φυλακή

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου