Thursday, 28 March, 2024

Τροχαίο Βουλή: Τι είπε ο βασικός μάρτυρας, ο οδηγός ταξί για την «εξαφάνισή» του

Κατάθεση στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο οδηγός ταξί, ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας

στο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα, μπροστά από τη Βουλή.
Ο οδηγός ταξί δεν προσήλθε αυτοβούλως για κατάθεση, παρά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν επί μέρες. Χωρίς αυτόν δεν θα έκλεινε ο φάκελος για να διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, καθώς αποτελεί τον βασικό μάρτυρα. Μάλιστα, από την πρώτη ημέρα η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα είχε απευθύνει έκκληση για να βρεθεί και να καταθέσει όλα όσα είδε και γνωρίζει στις Αρχές.
Οι κάμερες ασφαλείας δεν κατέγραψαν ευκρινώς τις πινακίδες κυκλοφορίας του και έτσι ήταν αδύνατος ο γρήγορος εντοπισμός του. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας ενεργοποίησαν το πληροφοριακό τους δίκτυο και άρχισαν να τον αναζητούν με τη βοήθεια συναδέλφων του.
Μέχρι που κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του πάρουν κατάθεση. Ο συγκεκριμένος αυτοκινητιστής είναι αυτός που φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα να κόβει ταχύτητα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και να παραχωρεί προτεραιότητα στο υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Επισήμων που έστριψε παρανόμως αριστερά για να εισέλθει στο κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών τον ρώτησαν γιατί τόσες ημέρες δεν εμφανίστηκε για να δώσει κατάθεση. Εκείνος απάντησε ότι «φοβήθηκα τον ντόρο που δημιούργησε το θέμα. Από φόβο δεν εμφανίστηκα».
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο οδηγός ταξί περιέγραψε αναλυτικά όλα όσα έγιναν τη μοιραία ημέρα, ενώ ουσιαστικά με τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε όλα όσα είδαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας από τις κάμερες ασφαλείας του κοινοβουλίου. Με την κατάθεσή του οι αστυνομικοί κλείνουν ουσιαστικά τον κύκλο των καταθέσεων, ενώ έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Υπενθυμίζεται ότι από τη συγκεκριμένη είσοδο της Βουλής δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, παρά μόνο εάν αυτά μεταφέρουν κυβερνητικά στελέχη.
Πηγή: piraeuspress.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου