Friday, 29 March, 2024

Τώρα, Θεσσαλονίκη: «Μάχες» αντιεξουσιαστών και ΕΛ.ΑΣ! Μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα

Συμπλοκές και επεισόδια εκτεταμένης έντασης ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων της Αστυνομίας και μερίδας των διαδηλωτών, μετά το πέρας της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο ΑΠΘ και οδήγησαν στον τραυματισμό ενός φοιτητή του ΤΕΦΑΑ.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, που κινήθηκαν μαζί με την πορεία των χιλιάδων φοιτητών μέσα από το κέντρο της πόλης, ξεκίνησαν να επιτίθενται μέσα από τον χώρο του ΑΠΘ με πέτρες, ξύλα, ακόμα και με βόμβες μολότοφ, καθώς και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το πλήθος.

Σημειώθηκαν μάλιστα από τους αντιεξουσιαστές ρίψεις με ειδικά στυλό, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και κροτίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσει.

Μετά από περίπου μισή ώρα “μάχης” στο ΑΠΘ η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε στην περιοχή της Καμάρας δίνοντας εκεί συνέχεια στα επεισόδια, με άτομα να πετάνε πέτρες και να ρίχνουν τους κάδους απορριμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση με περισσότερα από 1.000 άτομα -έπειτα από κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων- με σκοπό να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους τόσο για την παρουσία της ΕΛΑΣ εντός του ΑΠΘ όσο και για τα επεισόδια με χρήση χημικών και τραυματισμούς στους χώρους του πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα ατόμων έσπασε τζαμαρίες από τράπεζες και καταστήματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου