Thursday, 28 March, 2024

Υγειονομικοί προς κυβέρνηση: Πειραματικό το εμβόλιο! «ΟΧΙ» στην υποχρεωτικότητα

Την αντίθεσή τους με την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό εξέφρασαν το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

με διαμαρτυρία στην είσοδο, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ΠΓΝΛ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Σε δηλώσεις του ο Κώστας Λαρίσης από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων άσκησε κριτική κατά της Κυβέρνησης:
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ΠΓΝΛ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την σημερινή κινητοποίηση επισημάνθηκαν τα εξής:
«Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ώρα 10:00πμ μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΠΓΝΛ, για την απόφαση της Κυβέρνησης, να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα απέναντι στην εκτροπή της κυβέρνησης για να θέσει σε διαθεσιμότητα ή αργία όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί.
Τέτοιου είδους αποφάσεις θυμίζουν καταστάσεις του παρελθόντος, γίνονται για να καλύψουν τα λάθη τους αλλά και την ανικανότητά τους στην διαχείριση της πανδημίας.
Οι υγειονομικοί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας υποστήριξαν ότι κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα υπερπροσπάθεια για να σταθεί όρθιο το Σύστημα Υγείας. Ρίσκαραν για πολλούς μήνες την ίδια τους την ζωή. Ήξεραν ότι θα τους ξεχάσουν. Αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δημιουργούν επανειλημμένα με τις αποφάσεις τους διαχωρισμούς ανάμεσα στο προσωπικό.
Την ίδια ώρα δεν έχουν επιλύσει κανένα από τα εργασιακά τους αιτήματα (Επίδομα, ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, πληρωμή δεδουλευμένων).

Οι Υγειονομικοί έχουν αποδείξει την ευθύνη που τους διακατέχει, είναι από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, εάν συνυπολογισθούν και όσοι συνάδελφοι διαθέτουν φυσική ανοσία . Ζητούν σεβασμό στην απόφασή τους να κρίνουν οι ίδιοι αν θα κάνουν το εμβόλιο και σε ποιο χρόνο θα εμβολιαστούν όσοι αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο, χωρίς να απειλούνται με διαθεσιμότητα ή αργία. Αν υλοποιήσουν τις πειθαρχικές κυρώσεις τον Σεπτέμβρη με την κορύφωση του 4ο κύματος της πανδημίας θα υπάρξει έλλειψη έμπειρου εξειδικευμένου προσωπικού λόγω μη εμβολιασμού. Δεν υπάρχει περίπτωση αναπλήρωσης αυτών των υπαλλήλων με έκτακτο προσωπικό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και βέβαια όσοι βρεθούν δεν θα διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία.

Εμβολιασμένοι ή μη οι συνάδελφοι τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.
Ναι στον εμβολιασμό. Όχι στην υποχρεωτικότητα».
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η συνταξιούχος βιοχημικός Μαριάννα Ευαγγέλου, η οποία αποκάλεσε την κυβέρνηση, τους «ειδικούς» και τις κατασκευαστικές εταιρείες εμβολίων «ανεύθυνους» και όχι τους υγειονομικούς που έχουν ενδοιασμούς σε σχέση με τα εμβόλια.
«Πως μπορεί ένας εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός την στιγμή που η αξιολόγηση του εμβολίου τελειώνει το 2023 και η πρώτη αξιολόγηση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της δραστικής ουσίας θα δοθεί τον Δεκέμβριο του 2021. Πότε ξανά στην ανθρωπότητα έγινε υποχρεωτικό ένα πειραματικό σκεύασμα;», υπογράμμισε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου