Friday, 29 March, 2024

Υπουργείο Υγείας και 3η ΥΠΕ Μακεδονίας διαψεύδουν Καπραβέλο!

Δήλωσε ότι δεν ήξεραν αν θα σώσουν 22χρονο με λευχαιμία ή 62χρονο με covid
Διέψευσε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης την αναφορά που έκανε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος ότι βρέθηκε ενώπιον του διλήμματος αν θα δοθεί κλίνη ΜΕΘ σε 22χρονο με λευχαιμία ή σε έναν 62χρονο με κορωνοϊό μέχρι να βρεθεί λύση. 
«Αναφορικά με δήλωση του Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ‘’Γ. Παπανικολάου’’, ενημερώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» αναφέρει ο κ. Μπογιατζίδης. 
«Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά» διαβεβαιώνει ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ.
«Σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί» τονίζει στο πλαίσιο αυτό.
Τι είπε νωρίτερα ο Ν. Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ:
Ότι αντιμετώπισε ένα… δίλημμα ζωής το Σάββατο: «Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι,  και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος. 
«Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου
Στο σημείο αυτό ζήτησε την αναπροσαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων, μάσκες παντού εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αύξηση εμβολιασμών, τρίτη δόση για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και τους υγειονομικούς. 
Όπως δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, «χρειάζονται δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους το χειμώνα δεν πρέπει να συνυπάρχουν ανεμβολίαστοι με εμβολιασμένους, και μάλιστα χωρίς τεστ, στους κλειστούς χώρους, θα είναι μια καινούργια ωρολογιακή βόμβα αν δεν αυστηροποιήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ζήσουμε μια υγειονομική τραγωδία μετά τις 20 Σεπτεμβρίου –  τέλος Νοεμβρίου» προειδοποίησε. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, οι εμβολιασμοί άνω των 12 δε γίνονται για τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως για τα παιδιά… «Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε… Όλα ψέματα λοιπόν κ. Καπραβέλε μας; Γιατί τόση πρεμούρα;
Υπουργείο Υγείας: Κανένα πρόβλημα νοσηλείας σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης διέψευσε την αναφορά ενώ τη δήλωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ ανάρτησε στο Twitter και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, διαψεύδοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τον ισχυρισμό Καπραβέλου!

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑ;;; 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου