Thursday, 28 March, 2024

Υπόθεση Άλεξ: Μυστήριο με τις νέες έρευνες για τον εντοπισμό της σορού

Νέο κύκλο ερευνών επιχειρεί να ανοίξει η μητέρα του παιδιού. Τι αποκάλυψε η εκπομπή Φως στο Τούνελ

Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ στη Βέροια με νέο κύκλο ερευνών για τον εντοπισμό της σορού του.

Οι Αρχές εστίαζαν γύρω από τον Τριπόταμο ποταμό, στην περιοχή της Μπαρμπούτας, αλλά οι έρευνες σταμάτησαν όταν μάρτυρας μπέρδεψε βασικά στοιχεία στην κατάθεσή της στις Αρχές. Υπάρχουν όμως άλλες μαρτυρίες που υποδεικνύουν την Μπαρμπούτα ως τον χώρο ταφής του άτυχου μαθητή.

Ο νέος κύκλος ερευνών για να εντοπιστεί ότι απέμεινε από τον 11χρονο μαθητή, άνοιξε μετά από σχετική έρευνα της εκπομπής Φως στο Το9ύνελ αλλά και από αίτημα που υπέβαλε προς την Εισαγγελία της πόλης ο συνήγορος της μητέρας του, Μανώλης Αναστασάκης. «Υποβάλαμε το αίτημα στις 25 Ιανουαρίου και είχαμε θετική απάντηση από την Εισαγγελέα για τις έρευνες. Προτείναμε να δοθεί σχετική άδεια στον καθηγητή Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, κύριο Γρηγόρη Τσόκα, να διενεργήσει με σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, γεωφυσική διασκόπηση του υπεδάφους, γύρω από τον Τριπόταμο ποταμό, στην περιοχή της Μπαρμπούτας, αλλά μέχρι σήμερα δε γνωρίζουμε αν η έρευνα είναι απόρρητη, όπως μας λένε ή δεν έχει ξεκινήσει καν», είπε από το στούντιο της εκπομπής ο κύριος Αναστασάκης.

Από έρευνα του «Τούνελ», προκύπτει πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα στην Μπαρμπούτα, παρόλο που κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν τις Αρχές να ερευνήσουν ακόμα και στις αυλές των σπιτιών τους.

Φαίνεται πως μία μάρτυρας που είχε δει κάποιες ύποπτες κινήσεις, μετά από χρόνια μπέρδεψε βασικά στοιχεία στην κατάθεσή της στις Αρχές.

Υπάρχουν όμως άλλοι που υποδεικνύουν την Μπαρμπούτα ως τον χώρο ταφής του άτυχου μαθητή. Εκεί και συγκεκριμένα στις όχθες του ποταμού, η παρέα των πέντε σκληρών ανηλίκων τον εγκατέλειψε νεκρό την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2006. Στη συνέχεια κάποιοι ενήλικοι από το περιβάλλον τους, φρόντισαν να τον εξαφανίσουν εκεί γύρω.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου