Tuesday, 19 March, 2024

Υπόθεση αρπαγής 17χρονης: Φυλάκιση 6 μηνών για τον 38χρονο Σλοβάκο

Την επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης Μάγιας να μην ξανακούσουν για ειδύλλιο μεταξύ της κόρης τους και του 38χρονου Σλοβάκου

που δικάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, μετέφερε ο συνήγορος τους Φραγκίσκος Λαμπρινός.
Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό, η οικογένεια κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής (15/01) μήνυση καθώς “υπάρχει το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου”.
Αναλυτικά ο κ. Λαμπρινός τόνισε:
“Το σημαντικότερο είναι ότι το παιδί βρέθηκε. Οι γονείς εκφράζουν δι’ εμού την ανακούφισή και τις ευχαριστίες τους. Ο γονείς έχουν κάνει από χθες μήνυση. Υπάρχει το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου. Κατά τη γνώμη μας είναι αδύνατον να έχει συναινέσει το παιδί, διότι το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας για το οποίο λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν είναι 38 ετών και θες να ζήσεις ρομάντζο, δεν το ζεις με ανήλικη και ειδικά με ανήλικη που παίρνει φάρμακα. Επομένως, επιθυμία της οικογένειας είναι να μην ξανακούσουν για ειδύλλιο, ρομάντζο κλπ”.
Σε βάρος του Σλοβάκου αλλά και του Νορβηγού στον οποίο ανήκει η έκταση με τα καταλύματα όπου εντοπίστηκε τελικά η 17χρονη ασκήθηκε δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με το άρθρο 324, υπό την μορφή δηλαδή της διευκόλυνσης της διαφυγής ανηλίκου. Παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν. Ο Νορβηγός ζήτησε αναβολή και θα δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.
Από την πλευρά του ο 38χρονος Σλοβάκος επέμεινε να δικαστεί, χωρίς μάλιστα την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης. Κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή. Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας είχε νωρίτερα προτείνει την ενοχή του με ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου