Friday, 19 April, 2024

Υπόθεση Ριχάρδου: Οριστικά αθώος ο ενεχυροδανειστής

Απαλλάσσεται οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε

ο ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος Μυλωνάς και οι 62 συγκατηγορούμενοι του για την αποκαλούμενη υπόθεση της «λαθρεμπορίας χρυσού», η οποία αρχικά παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και κατέληξε σε «φιάσκο».
Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄αριθμόν 1042/2021 βούλευμα του αποφάσισε την απαλλαγή του ενεχυροδανειστή από τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι δικηγόροι του ενεχυροδανειστή, Πέτρος Πανταζής και Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για σκευωρία που κατέρρευσε.
«Όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει, ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν “παράνομες εξαγωγές χρυσού”, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά με καθόλα νόμιμο τρόπο, έχοντας δεκάδες καταστήματα που πάντοτε λειτουργούσαν (και λειτουργούν) με γνώμονα την τήρηση του Νόμου.
Δυστυχώς, μία μικρή ομάδα προανακριτικών αστυνομικών υπαλλήλων, με την συνέργεια αμφιβόλου ποιότητας “εκτελωνιστών”, κατασκεύασαν αυτήν την άθλια ιστορία, ανακαλύπτοντας “λαθρεμπορία” εκατομμυρίων ευρώ, που βρισκόταν μόνο στην φαντασία τους και παραπλανώντας την Δικαιοσύνη σε άσκηση μιας άδικης ποινικής διώξεως, η οποία οδήγησε σε ταλαιπωρία τόσο του εντολέα μας, όσο και άλλων αδίκως συγκατηγορηθέντων πολιτών, πολλοί εκ των οποίων οδηγήθηκαν ακόμη και στη φυλακή! Ομοίως, οι ανωτέρω προανακριτικοί υπάλληλοι παραπλάνησαν, με τις παράνομες ενέργειές τους, ακόμη και ανώτατους Πολιτειακούς παράγοντες, που προέβησαν σε ατυχείς δηλώσεις παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων. Άραγε, θα ζητήσουν σήμερα μια “συγγνώμη” από τον κ. Μυλωνά, για όλα όσα, αβασίμως, τον κατηγόρησαν;
Η σημερινή απόφαση, αποτελεί εγγύηση για όλους τους πολίτες, ότι οι Έλληνες Δικαστές στέκονται πάντοτε στο ύψος του λειτουργήματός τους και αποφασίζουν με γνώμονα μόνον τα στοιχεία της δικογραφίας, την συνείδησή τους και τον Νόμο», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Πανταζής.
Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας επεσήμανε μεταξύ άλλων:
«Πριν από λίγο μια από τις μεγαλύτερες σκευωρίες-κατασκευές ποινικών κατηγοριών εις βάρος Ελλήνων και ξένων πολιτών που συνελήφθησαν άδικα, κρατηθήκαν προσωρινά στις φυλακές άδικα, διαπομπεύτηκαν βάναυσα από τον Πρωθυπουργό του κράτους και την τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατέρρευσε.
Σήμερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών μετά από επιμελημένη επεξεργασία χιλιάδων σελίδων δικογραφίας επί 2 και πλέον χρόνια και με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών απήλλαξε τον εντολέα μας γνωστό επιχειρηματία εμπορίας και επεξεργασίας χρυσού Ριχάρδο από όλες τις κατασκευασμένες εις βάρος του κατηγορίες και συγκεκριμένα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας χρυσού, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κ.ά. και συγχρόνως διέταξε να του επιστραφούν όλα τα κατασχεθέντα (μεγάλες ποσότητες χρυσού, μεγάλης αξίας κοσμήματα, προσωπικά του αντικείμενα, δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί)».
Και κατέληξε λέγοντας πως:
«Η οριστική αθώωση του Ριχάρδου σήμερα, για μια υπόθεση που έχει πολύ μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση του εντολέα μας κου Δημητρίου Λιγνάδη, ο οποίος ευρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές εξαιτίας μιας αντίστοιχης σκευωρίας, η οποία έχει παραπλανήσει Εισαγγελείς και Δικαστές και κατά σύμπτωση και πάλι χρησιμοποιήθηκε από πολιτικούς σε μια πρωτοφανή πολιτική εκμετάλλευση μιας ποινικής δικογραφίας με ανύπαρκτα στοιχεία, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με οποιοδήποτε κόστος και για την υπόθεση Λιγνάδη να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη, για να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση και να αποκαταστήσει όσο είναι δυνατόν αυτό να γίνει, τον κατεστραμμένο από λάθος εισαγγελικές και δικαστικές επιλογές εντολέα μας. Είμαστε βέβαιοι ότι και σε αυτή την υπόθεση η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και σύντομα ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα είναι ελεύθερος».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου