Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Υπόθεση Φουρθιώτη: Τρίτη εισαγγελική έρευνα

Ακόμη μία υπόθεση με πρωταγωνιστή τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη τίθεται υπό εισαγγελικό έλεγχο με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η νέα δικογραφία, τρίτη κατά σειρά που σχηματίστηκε, για τον ήδη ερευνώμενο για σοβαρά οικονομικά και μη αδικήματα, αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) που προέβαλλε, επιδεικνύοντας σύμφωνα με καταγγελίες, πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.
Σύμφωνα με καταγγελίες, ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία.
Η υπόθεση έφθασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη.
Η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας προς τον εισαγγελέα Νίκος Στεφανάτο που ανέλαβε την έρευνα, είναι να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και την σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών, η οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Επίσης στην δικογραφία θα συσχετιστεί και ο φάκελος που έφθασε αργά το μεσημέρι στην εισαγγελία από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα. Στον φάκελο ο κ. Τασούλας περιλαμβάνει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να του χορηγηθεί σχετική άδεια.

makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου