Thursday, 28 March, 2024

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη. Πυροσβέστες και εθελοντές άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες όλη τη νύχτα

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο πυκνόφυτο δάσος της Σαμοθράκης, γεγονός που έφερε ανακούφιση στους ανθρώπους του νησιού.

Όπως είχε γράψει το ThessToday.gr το πύρινο μέτωπο μετατοπίστηκε πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος». Με το πρώτο φως της ημέρας λίγο μετά τις 06:00, ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού.Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας συνολικά 50 άνδρες της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές, παρέμειναν στο σημείο της φωτιάς, ανοίγοντας αντυπυρικές ζώνες με συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθούν οι μικρές εστίες της πυρκαγιάς. Επίσης, κόπηκαν κορμοί που καίγονταν για να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Νικόλαος Γαλατούμος ανέφερε πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, και η προσφορά των εθελοντών ήταν πολύ σημαντική στο έργο της κατάσβεσής της. «Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα να κάνουν συνεχείς ρίψεις, ενώ όλο το βράδυ βρίσκονταν πάνω στο δάσος πάρα πολλοί πυροσβέστες και εθελοντές για να ελέγχονται οι αναζωπυρώσεις. Πλέον δεν υπάρχει κανένας φόβος, η εικόνα σήμερα είναι πολύ καλύτερη».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ-thesstoday.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου