Thursday, 25 April, 2024

Φθιώτιδα: Ξεκίνησε η επέλαση του “Λέανδρου” – Που πέφτει χιόνι

Η… επέλαση του “Λέανδρου” ξεκίνησε από τη Δυτική Φθιώτιδα λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτή την ώρα χιονίζει στην Ράχη Τυμφρηστού και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 21.20 το βράδυ στο Γαρδίκι Ομιλαίων ενώ χιονόπτωση έχουμε επίσης στα Κανάλια, στο Νικολίτσι τα Πουγκάκια τα Μάρμαρα και σε άλλα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Το μετεωρολογικό δελτίο αναφέρει πως μετά τις 00.00 τα ξημερώματα το φαινόμενο θα ενταθεί και θα πέσει αρκετός όγκος χιονιού πάνω από 600-700 μέτρα. Λίγο μετά τις 8:00΄το βράδυ ξεκίνησε να χιονίζει και στην Ευρυτανία. Μέχρι αυτή την ώρα δεν εντοπίζονται προβλήματα με τον στόλο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βρίσκεται στις επάλξεις μαζί με χωματουργικά μηχανήματα ιδιωτών προκειμένου να συνδράμει όπου χρειαστεί.
Όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας:
Η Πολιτική Προστασία είναι πανέτοιμη για την αντιμετώπιση του χιονιά, έχει ήδη μάλιστα εγκαταστήσει τα «στρατηγεία» της σε επίκαιρα σημεία ώστε να μην χαθεί χρόνος έχοντας στις επάλξεις 30 εκχιονιστικά αλλά και 100 περίπου μηχανήματα χωματουργικών προκειμένου να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Στην ράχη του Δομοκού, στη Ράχη Τυμφρηστού και στον Μπράλλο, έχουν ήδη πάρει θέση μηχανήματα της περιφέρειας αλλά και μεγάλες ποσότητες σε αλάτι.
Βάσει των δεδομένων που έχει στα χέρια της η Πολιτική Προστασία, η χιονόπτωση θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου με επίκεντρο της κακοκαιρίας όπως όλα δείχνουν την Φωκίδα ενώ την Κυριακή το κύμα μετατοπίζεται στην Εύβοια. Σε όλη την Φθιώτιδα αναμένονται χιόνια από απόψε αργά τη νύχτα μέχρι και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω από τα 200 μέτρα ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τα βόρεια προάστια της Λαμίας. Ο χιονιάς έφτασε και στην Υπάτη λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ.

lamianow

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου