Thursday, 28 March, 2024

Φθιώτιδα: Πήγε στο πατρικό της και βρήκε… χειροβομβίδες και όπλα

Δεν πίστευε στα μάτια της μια γυναίκα όταν επισκέφτηκε το ακατοίκητο πατρικό σπίτι της στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας
την πρωταπριλιά και σοκαρίστηκε από το απρόσμενο εύρημα σε τοιχίο εντός του χώρου. Συγκεκριμένα βρήκε μέσα μια χειροβομβίδα και ειδοποίησε την Αστυνομία κι εκείνη με τη σειρά της τον Στρατό, που αναλαμβάνει την εξουδετέρωσή τους. Πράγματι την επομένη, έφτασε κλιμάκιο με πυροτεχνουργούς του στρατού που μεταξύ άλλων βρήκαν τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες, ένα περίστροφο του 1881, ένα περίστροφο του 1873,
ένα πιστόλι των 9 mm του 1912, δύο γεμιστήρες τυφεκίου, 397 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 57 κάλυκες.
Τα όπλα κατασχέθηκαν από το ΑΤ Αμφίκλειας-Ελάτειας, ενώ οι πυροτεχνουργοί μετέφεραν με ασφάλεια το υπόλοιπο πολεμικό υλικό σε ανοιχτό χώρο σε περιοχή της Αμφίκλειας όπου το κατέστρεψαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Χειροβομβίδα και στην Αταλάντη

Η Λοκρίδα όμως είχε… την τιμητική της αυτές τις ημέρες προκειμένου να δεχτεί επισκέψεις ειδικών του Στρατού για καταστροφή υλικού, καθώς νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (2/4) γύρω στις 16:10’ μια 63χρονη βρήκε στην αυλή της μια παλαιού τύπου χειροβομβίδα, πιθανόν του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ειδοποιήθηκε το ΚΕΠΒ Θήβας και ειδικοί μετέβησαν το πρωί του Σαββάτου στην Αταλάντη προκειμένου να την εξουδετερώσουν. Για το συμβάν προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Λοκρών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου