Thursday, 28 March, 2024

Φθιώτιδα: Στη φυλακή οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε ντελιβερά

Ποινές κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς στους δράστες (φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς) της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος 25χρονου ντελιβερά τον Αύγουστο του 2020 στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Οι δράστες είχαν ξυλοκοπήσει και μαχαιρώσει τον νεαρό ντελιβερά την ώρα που πήγαινε παραγγελία στην περιοχή της Ελάτειας στη Φθιώτιδα, πρόπερσι το καλοκαίρι.

Ο ένας εκ των δραστών καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών. Στη φερόμενη ως ηθική αυτουργό της επίθεσης, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων, όπως και στον αδερφό της που συμμετείχε στην επίθεση.

Στο εδώλιο ως κατηγορούμενος κάθισε και ένας ακόμη νεαρός για συμμετοχή στην επίθεση, ο οποίος, όμως, απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Βραδινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2020, ένα AUDI A3, σκούρου χρώματος, είχε «κόψει» τον δρόμο του νεαρού ντελιβερά που βρισκόταν σε παράδοση παραγγελίας του μαγαζιού στο οποίο εργαζόταν. Ο 25χρονος προσπάθησε, τρέχοντας να φτάσει στο κατάστημα, ωστόσο, πέντε νεαρά άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, τον πρόλαβαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια, αλλά του κατάφεραν και δύο μαχαιριές στον θώρακα!

Ο 25χρονος ντελιβεράς μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου χειρουργήθηκε και την επομένη είχε διακομιστεί διασωληνωμένος στη θωρακοχειρουργική κλινική του «Ευαγγελισμού» στην Αθήνα, όπου παρέμεινε στη ΜΕΘ για πέντε ημέρες, ενώ διέφυγε τον κίνδυνο και πήρε εξιτήριο στα τέλη Αυγούστου.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Οι τρεις εκ των κατηγορουμένων για την άγρια επίθεση στον 25χρονο ντελιβερά, συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου 2021 για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής. Από τότε κρατούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου και θα παραμείνουν κρατούμενοι μετά την καταδίκη τους για τη δολοφονική επίθεση στον ντελιβερά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου