Tuesday, 23 April, 2024

Φλερτάρουν με “ναι” Κόλλια – Κουντουρά

Φλερτάρουν με “ναι” Κόλλια – Κουντουρά

Τεράστια ζημιά στους ΑΝΕΛ έκανε η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Απολύτως λογικό, αφού επί χρόνια οΠάνος Καμμένος, στην προσπάθεια του να δημιουργήσει εσωκομμαικό ζήτημα στον Αντώνη Σαμαρά, αποθέωνε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον κ. Καραμανλή. Πέραν τούτου, ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού που απευθύνονται οι ΑΝΕΛ, προέρχεται από την Καραμανλική Ν.Δ. Από την ώρα που έγινε η δήλωση του κ. Καραμανλή, οι δημοσκοπήσεις, άρχισαν να καταγράφουν σημαντικές απώλεις, από την δεξαμενή των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Βόρεια Ελλάδα, η διαφορά μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι», εκτινάχθηκε στις δεκαπέντε ποσοστιαίες μονάδες. Λογικό, αφού πρόκεται για τον «σκληρό» ακροατήριο των Καραμανλήδων.

Πέραν τούτου, η χθεσινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, φαίνεται ότι βάζει σε σκέψεις ακόμη και υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Για παράδειγμα, φημολογείται ότι πρωτίστως η υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια , και δευτερευόντως η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κάνουν σκέψεις αναφορικά με την στάση που θα πρέπει να κρατήσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η κ. Κόλλια , η οποία εκλέγεται βουλευτής στις Σέρρες, γενέτειρα των Καραμανλήδων. Επειδή, λοιπόν, ο μεγαλύτερος αριθμός των ψηφοφόρων της, προέρχονται από την κεντροδεξιά δεξαμενή, είναι λογικό μετά την ξεκάθαρη δήλωση του κ. Καραμανλήνα κάνει δεύτερες σκέψεις.

Τέλος με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση του κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ακόμη και πριν από δύο μέρες, δήλωσε δημοσίως ότι πάνω απ’ όλα είναι «Καραμανλικός». Ανεξάρτητα, πάντως, από την στάση που θα επιλέξουν να κρατήσουν τα συγκεκριμένα στελέχη των ΑΝΕΛ, ένα είναι σίγουρο.

Ο,τι από χθες, άρχισαν να περιπλέκονται τα πολιτικά δεδομένα.

Πηγή: parapolitika.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου