Thursday, 28 March, 2024

Φλώρινα, ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού: Έπεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού

Έντονη χαλαζόπτωση, με το χαλάζι να είναι σε μέγεθος ενός καρυδιού, έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής (18/07) την πόλη της Φλώρινας

για επιδείνωση του καιρού μιλάει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τις επόμενες ώρες.
Από τη Φλώρινα ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού: Έπεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού
Η επιδείνωση του καιρού, για την οποία η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε νωρίτερα έκτακτο δελτίο, ξεκίνησε από τη Φλώρινα, όπου η χαλαζόπτωση το μεσημέρι της Κυριακής (18/07) ήταν έντονη. Το μέγεθος του χαλαζιού έφτασε σε μέγεθος καρυδιού, με το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» να επηρεάζει, πλέον, και την Ελλάδα.
Όπως έχει αναφερθεί, βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους προέβλεπε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού.
Στη Φλώρινα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έπεσε ήδη χαλάζι και μάλιστα σε μέγεθος ενός καρυδιού. Μέχρι στιγμής από την έντονη χαλαζόπτωση δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, αλλά έχουν γίνει ζημιές σε καλλιέργειες.
Η χαλαζόπτωση που κράτησε πάνω από 15 λεπτά έπληξε για άλλη μια φορά τις καλλιέργειες, δίνοντας τη χαριστική βολή, όπως λένε οι αγρότες, στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.
(πληροφορίες από ertnews.gr)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου