Friday, 19 April, 2024

Φον ντερ Λάιεν για Καραϊβάζ: “Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι απεχθής πράξη”

Σοκ και στον διεθνή πολιτικό και όχι μόνο κόσμο προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.
Ανάρτηση για το θέμα έκανε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαρακτηρίζοντας το έγκλημα “απεχθής και δειλή πράξη”.
“Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια.
Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη” έγραψε ελληνικά σε δύο tweet που έκανε η Φον ντερ Λάιεν.
Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη.
Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια.
Να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του ζητεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα ο Νταβίντ Σασόλι αναφέρει: “Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου