Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή στη μάνα που άφησε το μωρό της στο αυτοκίνητο

Σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η 22χρονη

που συνελήφθη με την κατηγορία ότι άφησε το 4 μηνών βρέφος της μέσα σε αυτοκίνητο για να κάνει τα ψώνια της σε πολυκατάστημα.

Μαζί με τη μητέρα, συνελήφθη η 27χρονη φίλη της και ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Η νεαρή γυναίκα δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και κρίθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Στην απολογία της η 22χρονη αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη.

«Το πήρα μαζί μου διότι δεν είχα πού να το αφήσω. Το άφησα διότι το θήλαζα σε όλη τη διαδρομή. Είχε κουραστεί το παιδί. Όταν φτάσαμε το πήρε ο ύπνος. Πήγα να πάρω κάποια πράγματα και θα επέστρεφα. Είχε πολύ κόσμο στο ταμείο για αυτό καθυστέρησα» είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών.

«Βρισκόταν στο παιδικό κάθισμα, το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και το παράθυρο ανοιχτό κατά το ήμισυ. Το μωρό ξύπνησε και έκλαιγε», ανέφερε στην κατάθεσή της (η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο) γυναίκα-αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε την Άμεση Δράση και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το βρέφος εντόπισε περαστικός εντός του σταθμευμένου οχήματος, έξω από το πολυκατάστημα, στην περιοχή της Πυλαίας, και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, το βρέφος βρισκόταν τουλάχιστον 40 λεπτό μόνο του, ενώ το όχημα ήταν κλειδωμένο με μισάνοιχτο το παράθυρο. Αστυνομικοί του Τμήματος Πυλαίας-Χορτιάτη εντόπισαν τις δύο γυναίκες, αλβανικής καταγωγής, μέσα στο πολυκατάστημα, όπου τις συνέλαβαν. Η μητέρα σε βίντεο που τραβήχτηκε έξω από τον ανακριτή, μαζί με τη φίλη της, φέρονται να λένε… έτυχε, πήγε να ψωνίσει για λίγο κάτι για τον εαυτό της,… με την ίδια την 22χρονη, να λέει πως έχει τρία παιδιά και δεν το έχει ξανακάνει…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου