Saturday, 20 April, 2024

Φυλακή για τα 3 από τα 4 μέλη της σπείρας της κοκαΐνης στον Αστακό

Στη φυλακή οδηγούνται οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων οι οποίοι απολογήθηκαν ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών.
Η τέταρτη κατηγορούμενη μία νεαρή γυναίκα από τη Μολδαβία και σύντροφος του φερόμενου ως υπαρχηγού αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο ΑΤ και την καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, επισημαίνοντας ότι εκτελούσαν εντολές άλλου για συγκεκριμένο έργο.
Ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και πρώην σκληρός ποινικός φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι μπήκε στην υπόθεση 4 ημέρες πριν τη σύλληψή του, εκβιαζόμενος από μέλη του καρτέλ ναρκωτικών. Οι άλλοι 4 κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο.
Το γενεαλογικό δέντρο της σπείρας – Αποκαλυπτικό δημοσίευμα
Το “γενεαλογικό” δέντρο της σπείρας, που προσπάθησε να διακινήσει την ποσότητα του ενός τόνου και 181 κιλών κοκαΐνης, που βρέθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, υπόθεση που εξαρθρώθηκε μετά από εξάμηνη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής την Κυριακή 25 Ιανουαρίου αναλύει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Αλβανικό μέσο ενημέρωσης Shqiptarja.com.
Το site στο δημοσίευμα του αποκαλύπτει μέρος του διαβιβαστικού των ελληνικών αστυνομικών αρχών, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί με όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν μεταξύ τους όλα τα μέλη της σπείρας.
Μέχρι αυτή την στιγμή, καθώς οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων εννέα από τα 17 συνολικά μέλη της επικίνδυνης ομάδας, οι Ελληνικές αρχές έχουν καταφέρει να συλλάβουν τα οκτώ “σπάζοντας” έτσι το απόστημα της σπείρας που θεωρείται από τα μεγαλύτερα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εξιχνίαση της υπόθεσης ήρθε μετά από συντονισμένες έρευνες και άψογη συνεργασία που είχαν καθ όλη την διάρκεια των ερευνών οι Ελληνικές Αρχές μαζί με την Αλβανική αστυνομία και την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών(DEA) που κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στο σχέδιο της σπείρας που χρονικά κρατάει από το 2018.
Οι αρχές μάλιστα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ποσότητα του ενός τόνου και 181 κιλών κοκαΐνης, πρόκειται για μια 100% παραγγελία αλβανικών ομάδων με “πλοκάμια” από τη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη και την Αλβανία.
Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα γίνεται λόγος και στο ιστορικό της υπόθεσης που ξεκινάει από το Σεπτέμβριο του 2018. “Αρχικά υπήρξε ο Αλβανός A.A που ενδιαφέρθηκε στην περιοχή για ένα ιστιοφόρο για λογαριασμό του αφεντικού του γνωστού με το ψευδώνυμο “Aguaverde ή ο γιατρός”. Εκεί συνάντησε τον Έλληνα καπετάνιο Σ. Τ χωρίς να γνωρίζει ότι ο τελευταίος ήταν πράκτορας. Ο Σ.Τ έχει ειδοποιήσει τις αρχές για τη μεταφορά της κοκαΐνης, αλλά χωρίς να γνωρίζει την ποσότητα και τα ονόματα που εμπλέκονται. Ο Α.Α αφού εξασφάλισε το γιοτ στην Αθήνα με την επιγραφή “Barracuda Seven”, σχεδίασε ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική όπου η πρώτη στάση ήταν τα νησιά του Λας Πάλμας στην Ισπανία. Το ταξίδι διήρκεσε τέσσερις ημέρες ανοικτής θάλασσας με το γιοτ από τις 4 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2018. Στο ταξίδι αυτό ο καπετάνιος Σ.Τ, θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τα αφεντικά τον «Γιατρό» και τους Αλβανούς υπηκόους K.Z, E.L και A. B (αναζητούνται).
Αυτή η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Τενερίφης στην Ισπανία στις 13 Δεκεμβρίου 2018, πέντε ημέρες μετά την αγκυροβόληση του σκάφους στην Ισπανία, ωστόσο το σχέδιο της ομάδας για την λήψη των ναρκωτικών ουσιών ναυάγησε την ημέρα εκείνη, καθώς ο “Γιατρός” “μυρίστηκε” περίεργες αστυνομικές κινήσεις. Στην πορεία το μοναδικό που άλλαξε από το σχέδιο της λήψη της κοκαΐνης δια θαλάσσης ήταν μόνο ο τόπος της επόμενης συνάντησης των μελών της ομάδας.
Τον Απρίλιο του 2019, μεταξύ Τιράνων και Βαρκελώνης η ομάδα θα πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις αφού το σχέδιο τους κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Έτσι ήρθαν σε επαφή με τους λατινοαμερικανούς προμηθευτές τους, επιλέγοντας η κοκαΐνη να πλεύσει από τη Λατινική Αμερική προς τα νησιά της Καραϊβικής και να φορτωθεί από το “Barracuda Seven” σε ένα άλλο πλοίο της “Belle ISA”. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν τα αρχηγικά μέλη καθώς υποπτεύονταν για παρουσία συσκευής παρακολούθησης.
Το σχέδιο τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο του 2019, όπου η ομάδα έκανε κάποιες προσπάθειες σε νησιά της Καραϊβικής, ωστόσο μια διαφωνία που είχαν με έναν Σέρβο υπήκοο προμηθευτή τους ανάγκασε να ακυρώσουν τα πάντα.
Ο χρόνος περνάει και το Δεκέμβριο του 2019 μια ακόμα προσπάθεια μπαίνει σε εφαρμογή, καθώς ο Έλληνας καπετάνιος μιλά τηλεφωνικά με τον Αλβανό Α.Β προκειμένου να ταξιδέψει μέχρι της Καραϊβική και να παραλάβει το λευκό φορτίο με προορισμό πλέον την Ελλάδα και συγκεκριμένα το γραφικό λιμάνι του Αστακού.
Σύμφωνα με το Αλβανικό δημοσίευμα δυο είναι τα ηγετικά στελέχη που διέταξαν την μεταφορά της κοκαΐνης. Το ένα είναι ο Αλβανός κάτοικος Ισπανίας με το ψευδώνυμο “Aguaverde” ή “Doctor” καθώς και ένας αγνώστου στοιχείων Αραβικής καταγωγής που ζει επίσης στην Ισπανία.
Στους εκτελεστές του σχεδίου, οι οποίοι ανέλαβαν να εξασφαλίσουν την παραγγελίας της ναρκωτικής ποσότητας, την πληρωμή της καθώς και την μεταφορά της στην Ελλάδα ανήκουν οι : K.Z ή E.Z, A. A, Ε.L, A.V, A. B.
Υπάλληλοι στην Ελλάδα
Η σπείρα στην Ελλάδα κινούνταν μέσω δύο υπαλλήλων που είχε οι οποίοι συνδέονταν άμεσα με τους επικεφαλής της αλβανικής ομάδας “Aguaverde” ή “Doctor” και τον Άραβα στην Ισπανία. Αυτοί έδιναν τις εντολές στην υπόλοιποι ομάδα που είχε εγκατασταθεί στη χώρα μας και αποτελούνταν από τους S.P, L.D, M.P., E.T, E.Z, V.C..

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου