Friday, 19 April, 2024

Φωτιά σε σταθμό υψηλής τάσης στον Ασπρόπυργο: Αποκαταστάθηκαν τα περισσότερα προβλήματα

Αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε

το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, επηρεάζοντας περιοχές στην Αττική και στην Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι εν λόγω περιοχές έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.
Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.
Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.
«Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.
Το χρονικό
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής, σε υποσταθμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Στο σημείο μετέβησαν 5 οχήματα και 15 πυροσβέστες, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για παρουσία εργαζομένων στον χώρο. Λόγω της πυρκαγιάς στον υποσταθμό ακούγονταν μικρές εκρήξεις.
Η φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο, που σταδιακά αποκαθίστανται.
Αιφνιδίως αργά το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκε μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής, των νοτίων προαστίων, στον Πειραιά ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 22:52, το βράδυ της Κυριακής και αρχικά στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα και 12 πυροσβέστες.
Στο σημείο έφθασε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου