Thursday, 28 March, 2024

Φωτιά στην Άνω Βούλα: Εκκενώνονται σπίτια στο Πανόραμα. Μήνυμα από 112

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, στην Αττική.

Σύμφωνα με το skai.gr, υπάρχουν αναφορές ότι αυτή την ώρα καίγονται σπίτια στην οδό Έκτορος στο Πανόραμα Βούλας αλλά και στην οδό Άτλαντος.

Οι κάτοικοι της Άνω Βούλας ήδη έλαβαν ειδοποίηση στα κινητά τους από την Πολιτική Προστασία ώστε να εκκενώσουν προς την πλατεία Άλσους.

Επίσης, στη Βούλα στις οδούς Λαμίας Αριστείδου και Διστόμου υπάρχει εισήγηση της Πυροσβεστικής να γίνει εκκένωση κυρίως λόγω του πυκνού καπνού. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα από αέρος επιχειρούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό αλλά και ένα ελικόπτερο του στρατού.

Στο έδαφος βρίσκονται 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών. Στην περιοχή πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο. Επίσης όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Εξαιτίας της βλάβης στον υποσταθμό, πολλές περιοχές των νοτίων προαστίων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Λόγω της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου