Thursday, 28 March, 2024

Φωτιά στην Εύβοια: «Βάλαμε σε μια βαλίτσα τη ζωή μας και φύγαμε»

Εξαιρετικά κρίσιμες ώρες περνά για έκτη μέρα η Εύβοια που συνεχίζει να καταστρέφεται από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει

τα πάντα στο πέρασμά της.
Κάτοικοι από την περιοχή Γούβες, όπου πλησιάζει η φωτιά, κάνουν απελπισμένη έκκληση για βοήθεια και ενίσχυση των εναέριων μέσων που επιχειρούν στην περιοχή.
«Το μέτωπο πλησιάζει. Υπάρχει σχέδιο εκκένωσης. Μας έχουν διώξει εδώ και οχτώ ώρες. Η φωτιά πλησιάζει τώρα τα βουνά γύρω από το χωριό. Είμαι μακριά από το σπίτι μου, είμαι στο Πευκί. Στο χωριό έχουν μείνει οι άντρες να σώσουν τις περιουσίες μας, τα γυναικόπαιδα φύγαμε. Δεν είναι ακόμα τραγική η κατάσταση εδώ, αλλά θέλω να τονίσω ότι είμαστε μόνοι μας. Σήμερα πέταξε μία φορά ένα αεροσκάφος, και ένα ελικόπτερο που έκανε μια αναγνωριστική πτήση. Έκτοτε τίποτα» κατήγγειλε η κ. Νάταλι Καρακιουλάφη και πρόσθεσε:
«Είναι οι ντόπιοι, με ό,τι μηχάνημα έχουν, με κλαρκ και με τα χέρια τους να προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια μας. Εκλιπαρούμε για εναέρια βοήθεια, να μείνει ένα κομμάτι πράσινο στη βόρεια Εύβοια. Με αυτά που βλέπω δεν έχω ελπίδες ότι θα σωθεί. Βάλαμε σε μια βαλίτσα τη ζωή μας, πήραμε τα κατοικίδιά μας και φύγαμε από τα σπίτια μας. Δεν ξέρω αν θα βρω το σπίτι μου όταν γυρίσω. Είμαστε μόνοι μας, ανήμποροι και προσευχόμαστε, σε όποιον Θεό πιστεύει ο καθένας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου