Thursday, 28 March, 2024

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στην Κεφαλονιά, με τους ισχυρούς ανέμους

που πνέουν στην περιοχή της Δημοτική Ενότητα Ελειού-Πρόνων να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η Πυροσβεστική ζήτησε την προληπτική εκκένωση των χωριών Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη.
Πλέον επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν μέχρι πριν λίγη ώρα επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Ειδικά για το Καπανδρίτι, η κατάσταση είναι σοβαρότερη, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει τον οικισμό και βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ τιτάνια είναι προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, δήλωσε ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα.
«Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κουλούρης, διέταξε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να μεταβεί στο νησί προκειμένου να ερευνηθούν πλήρως τα αίτια της φωτιάς.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού Καπανδρίτι δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου