Friday, 19 April, 2024

Φωτιές στην Ηλεία: Πιθανούς εμπρησμούς εξετάζουν Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ.

Το ενδεχόμενο εμπρησμών εξετάζουν Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. μετά από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Ηλεία, τις τελευταίες ημέρες.

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη μεικτό κλιμάκιο, προκειμένου να διερευνήσει τις φωτιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάστημα λίγων ωρών, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Η στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, όταν δηλαδή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, η απόσταση αλλά και ο αριθμός δημιουργούν ερωτήματα για τα αίτια.

Συνεχίζουν να καίνε οι φωτιές στην Ηλεία

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεσπάσει φωτιές στην  περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας, στον Λασιώνα και στην Ωλένη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με ισχυρές δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο. Το βράδυ της Κυριακής, δε, ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλυβάκια, του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη δασική φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

Παράλληλα, η φωτιά στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά. Νέα φωτιά και στην Ωλένη Ηλείας, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή
Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις νέες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στις Κεραμειές, στα Κοκολάτα Αργοστολίου και στο Αδράκι στην Δ.Ε. Λειβαθούς, όπως επίσης μία νέα φωτιά στην Ωλένη, Πύργου Ηλείας.
Η πιο σημαντική είναι αυτή που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση πάνω από τις Κεραμειές Κεφαλονιάς, με το πύρινο μέτωπο να βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το χωριό, το οποίο μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει, αλλά έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση ακριβώς λόγω της εγγύτητας με τον οικισμό.
Οι αρχικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα, ενώ τις δυνάμεις συνδράμουν υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου