Thursday, 28 March, 2024

Φώφη Γεννηματά: Η εξομολόγηση για τα τρία της παιδιά. Η σκέψη ότι θα μεγάλωναν χωρίς εκείνη

Η Φώφη Γεννηματά πολεμούσε από το 2008 τον καρκίνο. Μετά τις πρώτες νίκες, η ασθένεια επέστρεψε και δυστυχώς αυτή τη φορά

η μάχη χάθηκε μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία. Τρία παιδιά έχασαν τη μητέρα τους και η πολιτική ζωή μία μαχήτρια.
Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή πριν κλείσει τα 57 της χρόνια, το μεσημέρι της Δευτέρας (25.10.2021), υποκύπτοντας στο τελικό χτύπημα του καρκίνου.
Η δυναμική πολιτικός είχε μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το 2008 και τα επόμενα χρόνια, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», του Alpha. Μάλιστα είχε αποκαλύψει τις σκέψεις που έκανε για τα παιδιά της και το πώς θα ζούσαν την απώλειά της. Τα λόγια της συγκλονίζουν:
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μην γνωρίσει το χάδι σου. Με έπιανε τρόμος στη σκέψη ότι τα παιδιά μου που απέκτησα με τόσο κόπο και προσπάθεια θα μεγάλωναν χωρίς εμένα»!
Η Φώφη Γεννηματά και ο αγώνας να αποκτήσει παιδιά: «Οι γονείς μου έφυγαν με τον καημό…».
«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά. Υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν και το σέβομαι. Εγώ δεν είμαι έτσι. Ήμουν μόλις 22 ετών όταν μου το είπαν. Δεν έγινε εύκολα. Προσπαθούσα δέκα χρόνια να μείνω έγκυος. Με πολλές αποτυχίες και αναποδιές. Αλλά πάντα στη ζωή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Σήμερα έχω τρία παιδιά και χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν πρόλαβαν να τα γνωρίσουν. Έφυγαν και με αυτόν τον καημό», είχε πει η Φώφη Γεννηματά στην τηλεοπτική της συνέντευξη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», του Alpha.
Φώφη Γεννηματά: «Η δυσκολότερη στιγμή…»
Αναφερόμενη στη δυσκολότερη στιγμή σε σχέση με την πρώτη της μάχη με τον καρκίνο, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, η Φώφη Γεννηματά είχε πει σε παλαιότερη τηλεοπτική της συνέντευξη ότι αυτή ήταν όταν έπρεπε να πει στην τότε 9,5 ετών Αιμιλία για το χειρουργείο:
«Τα μικρά μου παιδιά δεν είχαν καταλάβει, αργότερα μιλήσαμε γι’ αυτό. Μία από τις δυσκολότερες στιγμές ήταν όταν μετά από το χειρουργείο χρειάστηκε να μιλήσω στην Αιμιλία, η οποία ήταν τότε 9,5 ετών. Στα παιδιά πρέπει να λες την αλήθεια και την είπα…»!
Το μεσημέρι της Δευτέρας (25.10.2021), η Φώφη Γεννηματά έσβησε στον «Ευαγγελισμό», όπου εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ωστόσο, μετά από αναλυτικότερες εξετάσεις προέκυψε υποτροπή της βασικής της νόσου, του καρκίνου, που την ταλαιπωρούσε από το 2008 και τελικά απέβη μοιραίος.
Η Φώφη Γεννηματά απέκτησε τρία παιδιά.
Την 23χρονη Αιμιλία από τον πρώτο της γάμο, και από τον δεύτερο γάμο την Κατερίνα 15 ετών και τον 17χρονο Γιώργο.
Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας, ενώ ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο οδοντίατρος Ανδρέας Τσούνης.
Την Τετάρτη (27.10.2021), τα αγαπημένα της πρόσωπα, φίλοι και συνάδελφοι θα της πουν το τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου