Saturday, 20 April, 2024

Χαλκιδική: Ένταση στην παραλία της Νικήτης – Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι

Ένταση επικρατεί στην παραλία της Νικήτης στην Χαλκιδική. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και αντιτίθενται
στις εργασίες αφαίρεσης των αμμοκρατών στο παραλιακό μέτωπο. Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι τοποθέτησαν οδοφράγματα, έκλεισαν τον δρόμο, κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα “Εδώ θα πέσουμε όλοι σήμερα”. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, κατέθεσε χθες ασφαλιστικά μέτρα για τα πρωτόκολλα κατεδάφισης των αμμοκρατών και έγιναν δεκτά. Ωστόσο, αφορούν μόνο τα πρωτόκολλα που ήταν σε βάρος του δήμου, τα υπόλοιπα πρωτόκολλα κατεδάφισης που είναι σε βάρος “κατ’ αγνώστων”, δηλαδή ιδιωτών, δεν μπόρεσε να τα προσβάλει ο δήμος.

“Σήμερα θα καταθέσουμε ασφαλιστικά στο διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης για τους αμμοκράτες που φαίνονται «κατ’ αγνώστων» αλλά αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Χθες κερδίσαμε το πρωτόκολλα για ανατολικά του μετώπου της παραλίας. Υπάρχουν και πρωτόκολλα κατεδάφισης και για τον πεζόδρομο, αν το επιχειρήσουν πιστεύω θα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας”, δήλωσε στο makthes.gr ο Δήμαρχος Σιθωνίας, κάνοντας λόγο για εμμονή. “Καταγγέλλω την εμμονή από το δημόσιο σε φορέα δημοσίου. Με μίσος επιχειρείται να καταστραφεί η περιοχή” σημείωσε.
Πηγή: makthes.gr, thesstoday.gr, halkidikinews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου