Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Χαμόγελο του Παιδιού» για την 13χρονη που βίωσε τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια των δημοσιευμάτων, σχετικά με την υπόθεση 13χρονου κοριτσιού που έδωσε τέλος

στο μαρτύριό της καταγγέλλοντας η ίδια την κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίησή της από τον σύντροφο της μητέρας της, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του τελευταίου, ενημερώνει ότι τον Δεκέμβριο του 2020 έλαβε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 από άτομο του περιβάλλοντος της ανήλικης.
Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές για την αναφορά και το εν λόγω συμβάν, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες καθώς η υπόθεση απαιτούσε επείγουσα κινητοποίηση.
Μετά από κάποιες μέρες, ενημερωθήκαμε ότι, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δε βρέθηκε να ισχύει το εν λόγω περιστατικό.
Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.
Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος.
Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.
Επισκεφτείτε το https://meneimystiko.gr/για να ενημερωθείτε για την Πανελλαδική Εκστρατεία #ΜένειΜυστικό την οποία πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η οποία από το 2017 ως στόχο έχει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα για την προστασία κάθε παιδιού από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου