Thursday, 28 March, 2024

Χανιά: 18χρονος δόκιμος αστυφύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο: «Μπαμπά, πνίγομαι, βοήθεια»

Τεράστιο κίνδυνο έζησε τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας 18χρονος δόκιμος αστυφύλακας που υπηρετεί στο αεροδρόμιο Χανίων.

Ήταν 5:30 τα ξημερώματα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία που έπληξε την πόλη, όταν ο 18χρονος αστυφύλακας κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο για να αναλάβει υπηρεσία.

Όπως περιγράφει ο πατέρας του 18χρονου στο Flashnews.gr, την ώρα που ο γιος του επιχείρησε να στρίψει αριστερά, έξω από τον χώρο του αεροδρομίου, προκειμένου να σταθμεύσει το όχημά του σε ιδιωτικό παρκινγκ, παρασύρθηκε από νερά της βροχής που με τη σειρά τους παρέσυραν το όχημα σε παρακείμενο χείμαρρο που εκείνη τη στιγμή είχε δημιουργηθεί.

«Μπαμπά πνίγομαι, βοήθεια»

Έχοντας χάσει πλήρως τον έλεγχο, παρασυρόταν μέσα στο αυτοκίνητό του από τον ορμητικό χείμαρρο με τα λασπόνερα να έχουν φτάσει σχεδόν μέχρι τον λαιμό του. Πανικοβλημένος ο 18χρονος και χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για να σωθεί από τη μανία των ορμητικών νερών, πρόλαβε μόνο να πάρει στο τηλέφωνο τον πατέρα του λέγοντάς του: «Μπαμπά πνίγομαι, βοήθεια»!

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πατέρας, «ήταν τέτοιος ο θόρυβος που δεν μπορούσα να καταλάβω πού είναι. Τα νερά είχαν φτάσει σχεδόν μέχρι το λαιμό του παιδιού μου».

Το αυτοκίνητο του 18χρονου παρασύρθηκε 300 μέτρα μακριά με μια σιδερένια γέφυρα να βάζει τέλος στην ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος.

Ο ίδιος κατάφερε, προκειμένου να σωθεί, να ανέβει πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου περιμένοντας σε βοήθεια. Το γεγονός ότι με την εκδήλωση έντονων φαινομένων κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες και μάλιστα σε σημείο με πολύ μεγάλη κίνηση όπως αυτή του αεροδρομίου Χανίων, προκαλεί προβληματισμό και κρούει κώδωνα κινδύνου προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει άλλη επόμενη φορά που… από τύχη θα σωθεί ένας πολίτης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου