Friday, 19 April, 2024

Χαρδαλιάς: Διακόπτουμε τις πτήσεις από τη Βαρκελώνη

Χαρδαλιάς: Διακόπτουμε τις πτήσεις από τη Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου παρατείνονται ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό, καθώς και περιορισμοί εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών. Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Επίσης παρατείνονται οι περιορισμοί συνδέσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών) με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ παρατείνεται επίσης η ισχύς των προϋποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα. Συνεχίζουν να ισχύουν επίσης τα ειδικά μέτρα για την είσοδο στην επικράτεια μόνιμων κατοίκων Ισραήλ.

Επίσης, παρατείνεται έως τις 19 Σεπτεμβρίου η επιβολή προληπτικών ελέγχων , αρνητικό τεστ πριν την άφιξη στη χώρα, για όσους έρχονται με πτήσεις από Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΗΑΕ, Μάλτα, Αλβανία, Β. Μακεδονία και Ισπανία. Αντίθετα, αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ των ταξιδιωτών από Ολλανδία λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεων από τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου από τη Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας, μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου